Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hogyan metsszük meg a Japánbirset?

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 15. 10:49:56

Fontos, hogy ne hanyagoljuk el a kertünkben lévő cserjéket, mert ha nem metsszük rendszeresen, akkor nem fognak új leveleket hozni és nem fognak olyan gyorsan fejlődni, tehát már nem lesznek a kert díszei. A Japánbirset a virágzás végén kell megmetszeni, tehát április végén, május elején kell elkezdeni vele foglalkozni. Ezekből új hajtások fognak fejlődni, amin a következő évi virágok fognak növekedni.

Ebben az időszakban a birs ifjítását is elvégezhetjük, ami azt jelenti, hogy az öreg ágakat eltávolítjuk, ezáltal új hajtások nevelésére késztetjük a növényt. Fontos, hogy ne egyszerre akarjuk eltávolítani az összes régi ágat, mindig csak az ágrendszer 1/3-t metsszük le. A Japán birs gyökérsarjról kiválóan terjed, ami egy kisebb kertben nem igazán előnyös, ezért ezeket minden metszés alkalmával távolítsuk el. Ezt a díszcserjét nyírott sövénynek is meg lehet nevelni, ez esetben is májusban kell hozzáfogni a formára nyíráshoz

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje