Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Díszes színfoltok télen is a kertünkben

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 16. 13:09:47

A téli időszakban, amikor vastag hótakaró van a fákon, bokrokon, akkor kellemes látvány lehet olyan díszcserje kint, ami leveleivel vagy vesszőével fog díszíteni. Ezért most összeállítottam Önnek 5 olyan díszcserjét, melyek télen is díszesek lesznek a kertben.

Fekete vesszejű som

Ez a lombhullató díszcserje egészen az első fagyokig zöldes, majd a későbbiekben bordós-vöröses leveleivel fogja díszíteni kertjét. Télen lilás-feketés vesszői miatt fog éke lenni kertjének, így ahogyan a hótakaró leple alatt lesz a cserje, gyönyörűen ki fog tűnni a vessző színe. Mindezekhez fontos, hogy napos helyre ültesse a Fekete vesszejű somot, hiszen csak így marad élénk színű a lombja, illetve a vesszője.

Fehértarka som

A Fehértarka som is lombhullató, azonban neki nem csak vesszőjének korallpiros színe, hanem kétszínű levele is figyelemre méltó. Ennek a cserjének az év folyamán kívül fehér szegélyű, belül élénkzöld színű a levele, míg az ősz beköszöntével, rózsaszínes-pirosas árnyalattal fog díszíteni. Télen, amikor minden fehér kertjében jó lesz ránézni egy korallpiros, élénk színű vesszejű cserjére.

Fehér som

Annyiban különbözik a Fehértarka somtól, hogy a Fehér som levelei zöldek maradnak őszig, azonban utána már vöröses-bordós árnyalatban hajolnak át. Emellett ugyanúgy gyönyörű, élénkpiros vesszőivel fogja felhívni minden szomszéd vagy arra járó figyelmét.

Japán vérborbolya

Az év folyamán gyönyörű bordós leveleivel fogja díszíteni kertjét a Japán vérborbolya, azonban, amikor eljön a tél, akkor a sárga virágokból fejlődő piros termések fogják átvenni a díszítés szerepét. Ültetésénél figyelni kell arra, hogy napos helyre legyen ültetve, hiszen csak így fogják megőrizni élénk, feltűnő színűket.

Sárgavesszejű som

A Sárgavesszejű som egy lombhullató cserje, melynek virágai május környékén fognak nyílni, azonban amikor lehullnak zöldes levelei, akkor lesz látható az igazán szép része a cserjének. Leginkább a télen díszítő sárgás-zöldes vesszője miatt szokták ültetni a kertbarátok, amik igazán szépen mutatnak a friss, fehér hó alatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertépítés cserje