Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Az Aranytarka kúszó kecskerágó ültetése

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 07. 15:48:03

Az Aranytarka kúszó kecskerágó napos és félárnyékos helyen is egyaránt jól érzi magát. Árnyakba való ültetésnél arra kell számítani, hogy a feltűnő levélszíne nem lesz annyira élénk. Bármilyen összetételű talajban jól fejlődik, azonban még szebben növekszik, hogy ha jó vízáteresztő képességű a föld.

Miután megtalálta a megfelelő helyet kertjében, ajánlott a körülötte lévő talajrészt ásóval átforgatni, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni a cserjét. Következő lépésként készítsen kétszer olyan széles és mély gödröt a cserjének, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta. Az ültetőgödröt töltse fel a földszínéig Dolce Vital általános földkeverékkel, ezáltal biztos lehet abban, hogy a kellő mennyiségű tápanyagot kapja meg a cserjéje az egész vegetációs idő alatt. A konténeres kiszerelésnek köszönhetően a téli fagyos időszakot leszámítva, az év bármely évszakában ültethető. Abban az esetben, hogy ha a kora téli, de még fagymentes időszakot választjuk az elhelyezéshez, akkor ajánlott felkészíteni a cserjét a téli időszakra. Ekkor felaprított lombbal, szalmával vagy talajtakaró hánccsal takarjuk be a cserje körüli részt 30-40 cm-es magasságig, hogy megóvjuk a téli hideg okozta gyengüléstől. Miután végzett az ültetéssel, már csak egy alapos megöntözés szükséges, hogy a gyökérképződést elősegítsük. Rendszeresen, hetente ajánlott elvégezni ezt a kerti teendőt, azonban nyári hőségben szükség lehet sűrűbb öntözésre is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje kecskerágó