Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A kúszó kecskerágó Canadale Gold fajtájának ültetése 3+1 lépésben

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 07. 14:48:59

A legtöbb kertbarát azért rendeli meg kertészetemtől az Arany kúszó kecskerágót, mert van olyan területe a kertjének, amit el szeretne takarni egy kevésbé igényes, mégis dekoratív növénnyel. Amennyiben Ön abban a szerencsés helyzetben van, hogy a kert talaja mindenhol szép és nincs mit elfedni, akkor is remek választás a kúszó kecskerágó Canadale Gold fajtája, hiszen a legkevésbé kedvelt kerti munkát, a gyomlálást is ki lehet húzni a feladatlistáról. Ahhoz, hogy az előnyeit élvezni tudja, először be kell ültetni a megfelelő helyre.

Első lépésként, meg kell találni a helyes kertrészt, ahol a későbbiekben szeretné látni. Valószínűleg ez nem lesz nehéz feladat, hiszen az 20-30 cm-es magasságának köszönhetően nem lesz útban sehol. Nem kell aggódni a talaj minősége miatt, hiszen ez a díszcserje talajminőséggel és fényellátottsággal szemben sem igényes.

Miután megtalálta az ideális helyet a kecskerágó számára, második lépésként forgassa át a talajt egy kézi ásóval, hogy minél porhanyósabb földbe tudja beültetni a cserjét. Ezután kétszer olyan széles és mély ültetőgödröt készítsen a cserje számára, mint amekkora konténerben megkapta kertészetemtől. Ezt a gödröt ajánlott feltölteni Mabako szerves istállótrágyával, hiszen olyan tápelemeket tartalmaz, melyek a növény egész vegetációs ideje alatt tudnak hasznosulni és segítik a növekedésben is.

Kertészetemtől, ahogyan már említettem, konténeres kiszerelésben kapja meg a kúszó kecskerágó Canadale Gold fajtáját, tehát a téli fagyokat leszámítva, az év bármely szakában el lehet kezdeni az ültetést. Abban az esetben, hogy ha Ön a késő őszi, kora téli, de még nem fagyos időszakban kezdi el az ültetést, akkor harmadik lépésként ajánlott felkészíteni a cserjét a téli mínuszokra. Ekkor az újonnan ültetett cserje körüli részt felaprított lombbal, szalmával vagy talajtakaró hánccsal ajánlott befedni, így megelőzheti a nagyon hideg okozta gyengülés.

Végezetül, negyedik lépésként egy alapos megöntözés szükséges, ami a gyökérképződést segíti elő. Ezt a feladatot hetente ajánlott ismételni

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje kecskerágó