Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Cornus alba ’Sibirica Variegata’ ültetése

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 16. 13:36:17

Mindenek előtt nagyon fontos átgondolni, hogy hol szeretné majd a későbbiekben látni a Fehértarka somot, mivel 2 méter magasra is megnőhet. Sok ház kertjében lehet látni, hogy ablak előtt vagy ajtó mellé ültették korábban ezt a díszcserjét, azonban már a későbbiekre nem gondoltak. Az átültetése pedig igen nehézkes egy két méter magas cserjének, ezért fontos a megfelelő helyet kiválasztani neki. Emellett napos helyre kell ültetni a somot, hogy a télen fényes, korallpiros vesszői díszíteni tudjanak.

Amikor megtalálta a megfelelő helyet, akkor ajánlott kétszer akkora gödröt kiásni a cserjének, mint amekkora konténerben megkapja kertészetemtől. Ez után töltse fel a gödröt Dolce Vital földkeverékkel olyan magasságig, hogy a som törzse pontosan a földfelszínen kezdődjön. Ez a földkeverék gondoskodik cserjéje tápanyagellátásáról, ezért plusz mikroelemek kijuttatására nem szükséges, mert azzal csak a cserje gyengülése lesz az eredmény. Mivel kertészetem konténeres formában fogja Önnek átadni ezt a cserjét, ezért az első fagyok beálltáig bármikor ültetheti. Minden télen elültetett cserje esetében ajánlott lombbal vagy szalmával 30-40 cm-es magasságig betakarni a törzset, hogy a téli kifagyástól megóvjuk. Ezzel az egyszerű óvintézkedéssel meg lehet védeni a díszcserjét a legyengüléstől, amit a talaj átfagyása fog okozni. Miután már a végleges helyén van a bokor szükséges alaposan megöntözni, hogy a gyökerek fejlődésének segítséget adjunk.

Kiváló örökzöldekkel beültetett kertrészre helyezni a Fehértarka somot, hiszen az év folyamán elegáns, kétszínű leveleivel, télen pedig élénkpiros vesszőivel tűnik ki a zöld környezetből.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje som