Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kerti élettér 50 négyzetméteren

Megyeri Szabolcs
2013. 03. 22. 00:00:00

Legalábbis a kiállítótérben ma egy ekkora standra tervezte és építette meg mintakertjét Kacskó Dóra, Herr Hajnal és Nagy Csanád. 50 négyzetméter; egy átlagos kétszobás lakás, ahol sokszor egy egész család él. De vajon hány olyan család él Magyarországon akiknek lenne legalább 50 négyzetméternyi kertjük, és azt nem használják ki? Nagy Csanáddal, aki a Kertépítés mindenkinek című könyv szerzője, épp erről beszélgettem. 

Az általa felépített, elképzelt és megvalósított kertben pont az a szép, hogy praktikus, átlátható, könnyen és gyorsan fenntartható és mégis izgalmas, innovatív. Térben és időben eltolt kertépítési elemek, funkciók. A fülledt nyári estéken bekapcsoló kerti hűtő - párologtató rendszer éppúgy luxusérzetet kölcsönöz a kert tulajdonosának, mint a minimal stílusú, letisztult formatervezésű csobogó. Formára nyírt Magyal (Ilex), ifjított Csavartmogyoró (Coryllus avellana 'Contorta'), sűrűn ültetett és nyírt Tiszafa (Taxus) tette hazai pályán is könnyen leutánozhatóvá ezt a kis kertet. 
Életszerű példa, lehet lopni az ötleteket! A tavasz eljövetelével bátran bővítsük lakásunkat a kertünkben, igazi zöld életteret kialakítva!

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kertépítés