Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kertdekor ötletek tavaszra

Ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer végre egy szép kertes háza lesz. Az utóbbi években szerencsére egyre több család számára adatik meg ez az áldás, köszönhetően a számos kedvező feltételnek és az ingatlan piac fellendülésének. Sokan használt családi házba költöznek, mások sajátot építenek, mások pedig új ingatlant vásárolnak ahol nagyobb udvar és kert áll a rendelkezésükre, hogy álmaikat megvalósíthassák.

A szép kertek ugyanis igen vonzóak tudnak lenni és mindenki számára mást jelentenek. Sok, mini panel lakásban felnőtt el sem tudja képzelni, hogy milyen csodálatos egy családi ház. Számukra először csak az olyan hátrányok jutnak eszükbe mint a fűnyírás, a levélgereblyézés és a kutyapiszok összeszedegetése a friss pázsitról. Jobban belegondolva azonban számos lehetőséget kínál már egy kisebb kert is.

Mindenki saját hobbit valósíthat meg a közös udvarban. A gyerekek kerti játszótéren szórakozhatnak, az apukák grillezhetnek, az anyukák pedig két virágoskert gondozás közben, napozó ágyon süttethetik barnára a bőrüket.

Kertünk lehet a harmónia oázisa

Nem kerül óriási vagyonokba – főleg egy házépítés árához képest – hogy tökéletes kis kertet alakítsunk ki a hátsó udvarban. Egy kis kerti hortenzia itt, amott egy begónia, rozmaring, vagy éppen a tavasszal pompázó tulipán és máris felüdülést nyújt a kertünk látványa. Ma már gyönyörű utakat építhetünk amelyek formára nyírt tuják között vezetnek el akár egy elvonulós kis sarokhoz vagy a férfiak szalonnasütő részéhez. A kerti tóba csobogó, az udvar közepére madáretető és itató helyezhető, de mini vízesés is bármikor beilleszthető az egyik szegletbe.

Tulipánokkal övezett kerti út

A különböző növények zöld színét csak a szebbnél szebb virágok szivárványszínű varázslatos sávja fogja megszakítani és a madárcsicsergés relaxáló nyugalmát egyedül az óvodából vagy iskolából hazaérkező gyermekeink fogják megzavarni. Az udvar kiélvezése azonban nem csak a felnőttek kiváltsága. Bátran építhetünk mászókát, homokozót, csúszdát, hintát vagy akár trambulint is a kert végébe.

Botanikus érdeklődéssel megáldott gyermekeinkkel pedig kerti tavacskát készíthetünk vagy zöldség és gyümölcs ágyást gondozhatunk. A saját kerti kiskertből szedett zöldségek és gyümölcsök íze sokkal jobb lesz akármelyik boltban vásároltétól és a gyerekek is szívesebben fogyasztják a vitamin ezen formáját, amelyet ők gondoztak napról napra.

A kert további előnye, hogy akár egy nagyobb testű kutyus is vidáman éldegélhet és a leghiperaktívabb kutya is képes lefárasztani magát, ha elég tér áll a rendelkezésére.

Nyűgözzük le szomszédainkat és vendégeinket

Ha igazán szép kertet szeretnénk, több kerti dekorációt is beszerezhetünk. Itt persze nem kell kizárólag a kerti törpékre gondolni, mint ahogyan azt a legtöbb filmen látjuk. Számos olyan kiegészítő létezik, amivel feldobhatjuk a kertünket, így azt az utcán elhaladók is megcsodálhatják, a meghívott vendégeink pedig velünk együtt élvezhetik.

Ma már akár saját wellness részleget is kialakíthatunk a kertben, hiszen elérhető áron szerezhető be Jakuzzi, kerti medence vagy infra szauna is. Ma már számos kerttípus létezik, amely stílusirányzatot adhat a még gondolkodók számára. Vége látlanul válogathatunk a vendéglátós, a lustálkodós, az örökmozgós, a meditációs, a színterápiás, az aromaterápiás, a romantikus, a gyógynövényes és a vízimádós kertek megannyi változata közül.

Akár saját kis kerti sütödét is építtethetünk, amelyben kedvenc ételeinket mi magunk sütögethetjük vagy főzhetjük meg. Az igényesen kialakított padokkal, székekkel és asztalokkal pedig akár egy nagyobb összejövetelt is tarthatunk hétvégenként. A térkövezéssel, a megfelelő növény kavalkád megválasztásával, a különleges szobrocskákkal és más kerti dekorációkkal varázslatos udvart varázsolhatunk, de akár saját, kreatív megoldásokat is alkalmazhatunk.

Sokan például újrahasznosított alapanyagokból képesek megvalósítani a tökéletes kertet otthonukhoz.

Ezek ma a legnépszerűbb kerti dekorációk

A kertünk szépségéért számtalan kerti dekoráció is felel, így érdemes előre készített darabokat is vásárolni, hogy még szebbé tegyük udvarunkat. A különböző méretű szökőkutak igen népszerűek. Léteznek már LED világítású, több emeletes és vízeséssel párosított változatok is.

A csobogók szintén toplistásak az eladási listákon, akárcsak a kis szobrocskák, amelyek a stílusosan komoly változattól az idétlenül vicces fajtákig minden változatban kaphatóak. Ha kerti tavacskát is tervezünk a kertbe, érdemes kerti fahidat is beszerezni, melyekhez napelemes megvilágítást is párosíthatunk.

A vízmalom és a kerti boltív is fel tudja dobni az egyhangú kerteket de gyönyörű tűzhelyeket, szalonnasütőket is kialakíthatunk. Az udvarba érdemes stílusos, környezetbe illeszkedő kukatárolót is vásárolni, hogy elrejtsük az udvarban tartózkodók kíváncsi szemei elől.

A lehetőségek száma tehát végtelen, csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt igényeinknek.

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem nyomjon egy Like-ot, nézze meg az Anna kertje oldal cikkeit és természetesen nézzen szét blogomban is