Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kaufmanniana tulipán 'Johann Strauss'

2.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 11/12 cm
Virágszín: fehér-rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Kaufmanniana tulipán 'Johann Strauss' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Az egyik ezek közül a Kaufmanniana-típus, amely turkesztáni eredetet vet fel. Levelei szélesek, kissé hullámos felületűek és ezüstös színűek.

A leveleken gyakran barna márványos foltok, sávok láthatók. Virágai hosszúkásak, amikor napos az idő, csillagalakúra nyílik, de borús időben összecsukódik. A lepellevelek általában két színűek, a virágok közepe sárga vagy fekete.

A ’Johann Strauss’ egy alacsony (20 cm) fajta, amelyre korai virágzás jellemző. A leveleken márványos foltok láthatók, a virágok alapszíne krémsárga, a lepellevelek külső részén piros folt látható. A virágok közepe sárga.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a Kaufmanniana-csoport, amelyre a díszes, márványos rajzolatú levelek és krémsárga-piros-sárga virágok jellemzők. A ’Johann Struss’ kifejezetten korai, alacsony (20 cm) fajta. Társításban érdemes elhelyezni.

Válasszon mögé magasabb, hasonló színvilágú tulipánfajtákat, mint az ’Elegant Lady’ vagy a ’Hemisphere’ és egészítse ki a krémsárga vagy fehér nárciszokkal. A társítás elülső részére ültesse a Pure Nature Iris + Crocus mixet!

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Elegant Lady’
Tulipa ’Hemisphere’
Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Salome’
Pure Nature Iris + Crocus

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 12-15 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók