Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kánikulai teendők

Megyeri Szabolcs
2015. 06. 29. 13:55:47

A nyár középső hónapjának főszereplője egyértelműen a kánikula, az ilyenkor szokásos magas hőmérséklet pedig a kertekkel, dísznövényekkel kapcsolatban is pluszfeladatokat jelent.

A kerti növények öntözésének kérdése senkinek nem újdonság, az utcafronti, vagy a társasház közös használatú területén nevelt vegetáció azonban rendszerint nem áll folyamatos gondoskodás alatt, pedig az itteni növények is igénylik az ápolást, öntözést, erről ne feledkezzünk el!

Az öntözést lehetőleg kora reggel, vagy késő este végezzük el nyáron, és inkább kisebb adagokat juttassunk ki, de ezt tegyük rendszeresen!

Költséghatékony megoldás a házi készítésű csepegtető öntözőrendszer, melyhez csak egy kilyuggatott gumitömlő szükséges! A nagy forróságokban a fűnyíró vágásmagasságát kissé emeljük meg, a fűnyesedéket pedig szórjuk a dísznövények töveihez, hogy az mulcsként tartsa meg a talaj nedvességét!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok kertépítés