Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kajszibarack ültetése

Megyeri Szabolcs

 

A kajszibarack, vagy ahogy sokan említik, a sárgabarack őshazája a távol-kelet, nálunk mégis régi, hagyományos magyar gyümölcsként ismert, aminek az az oka, hogy ez a gyümölcs már ötszáz éve nevelésben van Magyarországon.

A honi klíma tökéletesen megfelel a sárga-, vagy népszerűbb nevén kajszibaracknak, viszonylag alacsony igényei pedig lehetővé teszik, hogy Ön probléma nélkül gondozhassa.

A kajszi fajták fagyállósága kifejezetten jó, talaj-, és vízigényük mérsékelt, kezdő gyümölcstermelő hobbikertészek is gond nélkül boldogulnak vele.

 

>>>>>Kajszibarack facsemetét vásárolna? ERRE TESSÉK!<<<<<

 

Kajszibarack facsemete szállításra előkészítve

 

A kajszibarack szó nem egy bizonyos gyümölcsfát jelöl, a sárgabaracknak számos kisebb-nagyobb mértékben eltérő változata létezik. Egyes típusok gyümölcse inkább ipari feldolgozásra alkalmas, léteznek korán és későn érő fajták, vagy éppen a betegségekkel szemben fokozottabban ellenálló változatok.

A hagyományos magyar fajtákat az egész világon elismerik és becsben tartják, a nevesebbek közé tartozik a Ceglédi arany, a Gönczi magyar, vagy a Pannónia kajszi, melyeket természetesen webáruházamból is megrendelhet!

 

Hogyan ültessek sárgabarackot?

  • A kajszi barack ültetése előtt érdemes a gyökerek végét metsző ollóval visszametszeni így segítve a gyökérben az osztódó szövetek szaporodását. A konténeres facsemetéknél erre a műveletre nincs szükség.
  • Az ültető gödör kiásása során kitermelt földet érdemes feljavítani tápanyagokban gazdag földkeverékkel. Amennyiben a talaj jó szerkezetű és tápanyagban gazdag, elegendő lehet az érett szerves trágya használata.
  • Ha szeretne biztosra menni, hogy a használt földkeverékben nincs semmilyen káros gombás betegség, amely kártékonyan visszavetheti a fa növekedését, ajánlott gombaölő szert használni.
  • A sárgabarack csemete elhelyezése és beállítása kiemelkedően fontos ezért a következőkre figyeljen:
    • a fa egyenesen, a függőlegeshez a lehető legközelebb álljon.
    • ültetési magasság meghatározó pontja a szemzési, oltási hely, amelynek minden esetben a földfelszín felett kell elhelyezkednie. Ezt könnyen felismerheti a jellegzetes heges felületéről.
  • Az ültetés végeztével ne felejtse el a beiszapoló öntözést! A fiatal frissen ültetett kajszibarack csemetének sok vízre van szüksége, így ez a lépés kihagyhatatlan.

>>>>>Kajszibarack facsemetét vásárolna? ERRE TESSÉK!<<<<<

Fontos információ!

Kajszibarack facsemete szállítása

 

Tetszett a cikk? Kérem nyomjon egy Tetsziket, hogy ismerősei is hozzájuthassanak a hasznos információkhoz.
Ha kérdése lenne, kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal ITT.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsfa kajszibarack