Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Jonathan' alma

5.790 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben elbizonytalanodik a fajta- vagy az alanyválasztásban, bátran kérjen segítséget Tőlünk: 06-1-5-888-555 vagy 06-1-5-888-556.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
5.790 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
8.790 Ft
Fiatal konténeres csemete
Menny.:
11.790 Ft
Konténeres
Menny.:
14.790 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

 

Több, mint 200 éves, New York államból származó fajta. Európában mindenhol elterjedt, de csak hazánkban vált fő árutermelő fajtává. Szeptember elején érik. Gyümölcse középnagy (60-65 mm átmérőjű, 120-140 g tömegű), kúposan gömbölyded, enyhén bordázott. Héja vékony, fényes, közepesen viaszos. Sárga alapszínű, a napsütötte oldalon mosott piros fedőszínnel érik. Húsa közepesen laza, könnyed, elsősorban jellegzetesen savas, kiváló zamatú.

Házi körülmények között 3-4 hónapig tárolható. Nem érzékeny a nyomódásra.

Középerős növekedésű, jól koronásodik, csüngő ágrendszer jellemzi. A termőrészek korán elöregszenek, rendszeres metszést igényel.

Igényes fajta, lisztharmatra és tűzelhalásra érzékeny. Korán termőre fordul, termőképessége közepes.

Nem öntermékeny, megporzásra alkalmas fajták: Elstar, Gala, Gloster, Golden klónok, Granny Smith, Idared és a Red Delicious fajtakör.

Paraméterek

Érési idő: IX. hó – (Szeptember)
Magyarországon érés szeptember eleje

Videók