Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Jonathan' alma

5.790 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben valamely kiszerelés vagy fajta nem elérhető, úgy kérem, nézzen vissza április végén, mert több, mint tízezer gyümölcsfám nevelése fejeződik be, és válik újra rendelhetővé.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
5.790 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
8.790 Ft
Fiatal konténeres csemete
Menny.:
11.790 Ft
Konténeres
Menny.:
14.790 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

 

Több, mint 200 éves, New York államból származó fajta. Európában mindenhol elterjedt, de csak hazánkban vált fő árutermelő fajtává. Szeptember elején érik. Gyümölcse középnagy (60-65 mm átmérőjű, 120-140 g tömegű), kúposan gömbölyded, enyhén bordázott. Héja vékony, fényes, közepesen viaszos. Sárga alapszínű, a napsütötte oldalon mosott piros fedőszínnel érik. Húsa közepesen laza, könnyed, elsősorban jellegzetesen savas, kiváló zamatú.

Házi körülmények között 3-4 hónapig tárolható. Nem érzékeny a nyomódásra.

Középerős növekedésű, jól koronásodik, csüngő ágrendszer jellemzi. A termőrészek korán elöregszenek, rendszeres metszést igényel.

Igényes fajta, lisztharmatra és tűzelhalásra érzékeny. Korán termőre fordul, termőképessége közepes.

Nem öntermékeny, megporzásra alkalmas fajták: Elstar, Gala, Gloster, Golden klónok, Granny Smith, Idared és a Red Delicious fajtakör.

Paraméterek

Érési idő: IX. hó – (Szeptember)
Magyarországon érés szeptember eleje

Videók