Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

'Joly' eper palánta

Ár:
790 Ft

Korai eper palánta

Konténeres szamóca (eper) palántáim egész évben rendelhetőek.

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-07-09

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'Joly' eper palánta főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Joly’ egy erőteljes növekedésű fajta. Levelei összetettek, fűrészes szélűek, középzöldek. Korán termő fajta. Virágai fehér színűek és május közepétől június közepéig, végig nyílnak.

A fajta előnyös tulajdonsága, hogy közepes vagy annál gyengébb táperőben lévő talajtípusokon is nagy hozamot produkál, amennyiben őszi vagy tavaszi tápanyag kijuttatás történik. A gyümölcs nagyméretű, széles, kúp alakú élénkpiros színű, fényes felületű.

A felület jellegzetességét adó aszmagok sűrűn állnak és a gyümölcshúsba mélyednek. A gyümölcshús kemény, ezért jól szállítható. Ízanyagai kellemesek elsősorban az édes íz dominál. Friss fogyasztásra és feldolgozásra alkalmas fajta.

Talajigény: Normál kerti talajra is telepíthető, de ideális számára a laza szerkezetű, enyhén savas kémhatású, tápanyagban gazdag talaj, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Az egyszer, illetve folytontermő fajták fényigényesek, árnyékolásukat érdemes kerülni.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, e nélkül hozama jelentősen csökkenhet.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Az eper gondozása egyszerű feladat, ha a telepítést körültekintően végezzük. Ez kétféleképpen történhet, talajtakaró geotextil vagy szalma takarás alkalmazásával vagy ezek nélkül.

A telepítés esetében töveket 30-40 centiméteres tőtávra és ugyanennyi sortávra ültessük. A telepítés előtt érett komposztot vagy trágyát juttassunk ki a talajba, így megalapozva a gyors fejlődést és a bő termést.

A beállt állományban az elhalt leveleket távolítsuk el, valamint száraz időszakokban öntözzük. Mivel indáival terjed, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben egyeduralkodó legyen, így ritkítsuk az állományt.

Kártevők, betegségek: Feltűnő gombás betegsége a szürkepenész (Botrytis), mely során a bogyók indulnak rothadásnak.

A levélbetegségei a lisztharmat, a mikoszferellás, diplokarponos és cítiás levélfoltosság. Gyökérbetegségei a fitoftora, verticilliumos hervadás és fuzárium.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Sor- és tőtávolság: 30×40 cm
Termésérés: Május – Június vége
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: eper palánta, szamóca palánta