Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Jácint színkeverék hajtatásra

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db /csomag
A hagyma körmérete : 16-17 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Jácint színkeverék hajtatásra főbb jellemző

 

Jellemzői: A Hyacinthus fajták többsége a Kis-Ázsiában honos alapfaj különböző színű hibridjei, melyek színben és méretben variálnak. Közös jellemzőjük a kellemes, már messziről is érezhető illat és az igen hosszú virágzási idő, mellyel tavaszi virágágyaink meghatározó elemeivé váltak.

A Hyacinthus színkeverék magassága és egymáshoz illő, tavaszi hangulatot varázsló virágszínei igen mutatósak. A széles, lándzsa alakú levelek pompásan kiegészítik az erős virágzati száron lévő, illatos, tölcsér alakú virágokat, melyek nagyméretű fürtbe tömörülnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Hyacinthusok a tavaszi időszak illatos hírnökei. Hatalmas, illatos virágzatuk igen feltűnő. Érdemes csoportosan ültetni őket, hogy még inkább mutatósak legyenek.

A Hyacinthus színkeverék egy több virágszínt tartalmazó mix, amely abból az elgondolásból született, hogy a hasonló méretű, színben összeillő virágok ékszerei legyenek a tavaszi kertnek. Már önmagukban is dekoratívak.

Ezt az összeállítást egészítse ki a világoskék ’Delfts Blue’ és a narancsos rózsaszín ’Gipsy Queen’ fajtákkal. Ezek előterébe ültessünk kistermetű krókuszokat, mint a ’Flowr Record’ és a gyöngyikét (Muscari latifolium), míg a jácintok mögött kapjon helyet a ’Dutch Master’ nárcisz.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Delfts Blue’
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Crocus ’Flower Record’
Narcissus ’Dutch Master’
Muscari latifolium

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom