Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Isotoma fluviatilis 'Dark Blue' – Halvány harangszirom

1.090 Ft

(ejtsd: isotóma fluviátilisz)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Bájos, szőnyegképző évelő, mely kék virágai miatt, rendkívül népszerű.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Isotoma fluviatilis 'Dark Blue' – Halvány harangszirom főbb jellemzői:


Az Isotoma fluviatilis 'Dark Blue' – Halvány harangszirom egy látványos, szőnyegszerű, télizöld évelő, amely 10-15 cm magasra is megnő, szélessége 60 cm körül alakul. Apró zöld levelekkel és csillagszerű, lágy-kék virágokkal borítja a talajt az egész nyáron át. Ez a növény ideális burkolókövek közé, sziklakertbe vagy pázsit helyettesítésére. Akár hidegebb régiókban is ültethető évelőként. 

Napos fekvést kedvel, enyhe árnyékot tűri.  A legtöbb talajtípusban jól érzi magát. Fontos azonban gondoskodni arról, hogy a talaj jó vízelvezetésű legyen. Rendszeres locsolást igényel.

 Talajtakarónak nagyon szép, ösvények szegélyére, ágyások előterébe, lépőkövek közé is ültethető, de alkalmas balkonládába, cserepes ültetésre is.  Virágai a méhek és a lepkék körében is népszerűek, fontos táplálékforrást jelentenek ezeknek a rovaroknak, és elősegítik a biodiverzitást a kertben.
Az Isotoma fluviatilis 'Dark Blue', egy elragadó halvány harangszirom, megidézi kertjében a nyugalmat és szépséget bájos virágaival.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 10-15 cm
Kifejlett szélessége: 40-60 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes