Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris sibirica 'Silver Edge' – Szibériai nőszirom

2.690 Ft

(ejtsd: írisz szibirika)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris sibirica 'Silver Edge', más néven szibériai nőszirom, egy lenyűgöző évelő növény, amely az íriszfélék (Iridaceae) családjába tartozik. Ez a fajta különleges azért, mert elegáns, sötétkék vagy lila színű virágai szélén finom, ezüstös szegélyt viselnek, ami különleges kontrasztot és vizuális érdekességet ad a virágnak. A 'Silver Edge' a szibériai nősziromok között is kiemelkedik díszes megjelenésével, tökéletes választás azok számára, akik egyedi szépségű növényekkel szeretnék gazdagítani kertjüket.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris sibirica 'Silver Edge' – Szibériai nőszirom főbb jellemzői:

A 'Silver Edge' jellemzői közé tartoznak a nagyméretű, látványos virágok, amelyek a késő tavasztól a nyár elejéig díszítik a kertet. A virágokat a sötét alapszín mellett a szélükön megjelenő ezüstös szegély teszi igazán egyedivé. A növény levelei hosszúak, keskenyek és zöldek, elegáns háttért biztosítva a virágoknak.

Az Iris sibirica 'Silver Edge' általában 70-90 cm magasságot ér el, szélessége pedig 30-50 cm között mozog. Ez a méret és forma ideálissá teszi dísznövényként való használatra, akár csoportos ültetésben, akár szoliterként. A 'Silver Edge' virágzása késő tavasztól a nyár elejéig tart, amely idő alatt a növény látványos sötétkék vagy lila virágokkal, ezüstös szegéllyel díszíti a kertet. A virágok nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem kellemes illatukkal is hozzájárulnak a kert atmoszférájához.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A szibériai nőszirom tökéletes választás évelőágyásokba, ahol a magasságuk és színeik kiemelkednek, vagy akár szoliterként is, ahol magányosan is lenyűgöző látványt nyújtanak. A 'Silver Edge' különösen jól mutat a vízparti kertekben vagy nedvesebb talajú területeken, ahol a természetes környezetükhöz hasonló feltételeket tudjuk biztosítani. Szintén nagyszerű választás vágott virágnak, így otthonunkba is vihetjük a kert szépségét.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes