Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris sibirica 'Concord Crush' – Szibériai nőszirom

6.990 Ft

(ejtsd: írisz szibirika)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris sibirica 'Concord Crush', ismertebb nevén a szibériai nőszirom, egy lenyűgöző évelő növény, amely az íriszfélék (Iridaceae) családjába tartozik. Ez a fajta különösen az intenzív kék színű virágai miatt népszerű, amelyek a késő tavasztól a nyár elejéig virítanak, így látványos színt és eleganciát hozva a kertbe.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris sibirica 'Concord Crush' – Szibériai nőszirom főbb jellemzői:

A 'Concord Crush' virágai jellegzetesen nagyok, csodálatos mélykék vagy lila árnyalatúak, gyakran világosabb középső részekkel vagy "szakállal", amelyek még vonzóbbá teszik őket. A levelek keskenyek, hosszúak és zöldek, elegánsan kiegészítve a virágokat. Ez a szibériai nőszirom fajta kitűnő választás a vízparti kertekbe vagy nedvesebb talajú területekre.

Az Iris sibirica 'Concord Crush' általában 70-90 cm magasságot ér el, szélessége pedig 30-50 cm között mozog. Ez a méret és forma ideálissá teszi dísznövényként való használatra, akár csoportos ültetésben, akár szoliterként. A 'Concord Crush' virágzása késő tavasztól a nyár elejéig tart, amely idő alatt a növény látványos kék virágokkal díszíti a kertet. A virágok nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem kellemes illatukkal is hozzájárulnak a kert atmoszférájához.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A szibériai nőszirom tökéletes választás évelőágyásokba, ahol a magasságuk és színeik kiemelkednek, vagy akár szoliterként is, ahol magányosan is lenyűgöző látványt nyújtanak. A 'Concord Crush' különösen jól mutat a vízparti kertekben vagy nedvesebb talajú területeken, ahol a természetes környezetükhöz hasonló feltételeket tudjuk biztosítani. Szintén nagyszerű választás vágott virágnak, így otthonunkba is vihetjük a kert szépségét.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes