Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris pumila 'Path of Gold' – Apró nőszirom

1.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: írisz pumila)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris pumila 'Path of Gold', más néven apró nőszirom, egy lenyűgöző törpe íriszfajta, amely az Iridaceae (íriszfélék) családjába tartozik. Ez a változat különleges a korai tavaszi virágzásával és ragyogó, aranysárga virágaival, amelyek egyedi és fényes megjelenést biztosítanak a növénynek. A 'Path of Gold' neve is utal a virágok gazdag, arany színére, amely úgy tűnik, mintha fényes ösvényt hoznának létre a kertben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris pumila 'Path of Gold' – Apró nőszirom főbb jellemzői:

Az 'Path of Gold' jellemzően a kora tavaszi időszakban virágzik, kis méretű, de intenzíven színezett sárga virágaival vonzza a tekintetet. A virágokat gyakran díszítik finom mintázatok vagy kontrasztos színű "szakállak", amelyek tovább növelik a növény dekoratív értékét.

Ez a fajta általában 10-30 cm magasságot ér el, ami ideálissá teszi az alacsonyabb növényzetet preferáló kertészeti területekre, ahol a törpe növények kiemelkedő szerepet kapnak. Az 'Path of Gold' virágzása kora tavasszal kezdődik, általában áprilisban vagy májusban, ami lehetővé teszi, hogy az egyik első színes virág legyen a kertben. Az aranysárga virágok hozzájárulnak a kora tavaszi kertek életre keltéséhez.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A 'Path of Gold' ideális választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy konténerekbe és balkonládákba. Kompakt mérete és korai virágzása miatt különösen alkalmas kisebb kertekben vagy korlátozott térű teraszokon és erkélyeken való használatra. Az aranysárga virágok kiválóan kombinálhatók más tavaszi virágokkal, így létrehozva színes és dinamikus kompozíciókat a kertben.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-30 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes