Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris pumila 'Pastel Charm' – Apró nőszirom

1.190 Ft

(ejtsd: írisz pumila)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris pumila 'Pastel Charm', más néven apró nőszirom, egy kis termetű, törpe íriszfajta az Iridaceae (íriszfélék) családjából. Ez a változat a kora tavaszi időszakban virágzik, és nevéhez hűen, gyengéd, pasztell színű virágokkal büszkélkedik, amelyek egyedi és bájos megjelenést kölcsönöznek a növénynek. A 'Pastel Charm' tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kertjüket finom színekkel és eleganciával gazdagítani.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris pumila 'Pastel Charm' – Apró nőszirom főbb jellemzői:

Az 'Pastel Charm' különleges jellemzője a lágy, pasztellszínű virágai, amelyek gyakran több árnyalatot is magukban foglalnak, így különleges vizuális élményt nyújtva. A virágok mérete viszonylag kicsi, de intenzív színeikkel és formájukkal kiemelkednek a zöld levelek közül. A levelek keskenyek, kard alakúak, jellegzetesen zöld színűek.

Ez a fajta általában 15-30 cm magasságot ér el, ami ideálissá teszi az alacsonyabb növényzetet preferáló kertészeti területekre, ahol a törpe növények kiemelkedő szerepet kapnak. Az 'Pastel Charm' virágzása kora tavasszal kezdődik, általában áprilisban vagy májusban, ami lehetővé teszi, hogy az egyik első színes virág legyen a kertben. A pasztell színű virágok hozzájárulnak a kora tavaszi kertek életre keltéséhez.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A 'Pastel Charm' ideális választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy konténerekbe és balkonládákba. Kompakt mérete és korai virágzása miatt különösen alkalmas kisebb kertekben vagy korlátozott térű teraszokon és erkélyeken való használatra. A pasztell színű virágok kiválóan kombinálhatók más tavaszi virágokkal, így létrehozva színes és dinamikus kompozíciókat a kertben, különösen hatásos lehet világosabb háttér előtt, ahol a finom színek igazán kiemelkednek.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-30 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes