Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris pumila 'Lilly White' – Apró nőszirom

1.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: írisz pumila)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris pumila 'Lilly White', más néven apró nőszirom, egy különleges törpe íriszfajta, amely az Iridaceae (íriszfélék) családjába tartozik. Ez a változat a kora tavaszi időszakban virágzik, és nevéhez híven, gyönyörű, tiszta fehér virágokkal büszkélkedhet. A 'Lilly White' egyedi megjelenésével, elegáns fehér virágaival kiemelkedik a többi írisz közül, tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egy kis eleganciát csempészni kertjükbe.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris pumila 'Lilly White' – Apró nőszirom főbb jellemzői:

Az 'Lilly White' virágai nagyok és feltűnően fehérek, gyakran egy kis sárga vagy arany színű díszítéssel a virágok alapjánál, ami még vonzóbbá teszi őket. A törpe növekedésű írisz kompakt mérete miatt kiválóan alkalmas kisebb kertekbe, sziklakertekbe vagy évelőágyások előterébe.

Ez a fajta általában 15-30 cm magasságot ér el, ami ideálissá teszi az alacsonyabb növényzetet preferáló kertészeti területekre, ahol a törpe növények kiemelkedő szerepet kapnak.
Az 'Lilly White' virágzása kora tavasszal kezdődik, általában áprilisban vagy májusban, ami lehetővé teszi, hogy az egyik első színes virág legyen a kertben. A tiszta fehér virágok hozzájárulnak a kora tavaszi kertek életre keltéséhez.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A 'Lilly White' ideális választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy konténerekbe és balkonládákba. Kompakt mérete és korai virágzása miatt különösen alkalmas kisebb kertekben vagy korlátozott térű teraszokon és erkélyeken való használatra. A tiszta fehér virágok kiválóan kombinálhatók más tavaszi virágokkal, így létrehozva színes és dinamikus kompozíciókat a kertben, különösen hatásos lehet sötétebb háttér előtt, ahol a fehérségük igazán kiemelkedik.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-30 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes