Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris pumila 'Atroviolacea' – Apró nőszirom

1.190 Ft

(ejtsd: írisz pumila)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris pumila 'Atroviolacea', más néven apró nőszirom, egy kis termetű, törpe írisz fajta, amely az Iridaceae (íriszfélék) családjába tartozik. Ez a változat különleges a mély lila virágszínével, amely egyedülálló és lenyűgöző megjelenést biztosít a növénynek. Az 'Atroviolacea' kifejezés latinul "sötét lila" jelentéssel bír, ami pontosan tükrözi a virágok színét.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris pumila 'Atroviolacea' – Apró nőszirom főbb jellemzői:

Az Iris pumila 'Atroviolacea' jellemzően a kora tavaszi időszakban virágzik, kis méretű, de intenzíven színezett virágaival vonzza a tekintetet. A virágokat gyakran díszítik finom mintázatok vagy kontrasztos színű "szakállak", amelyek tovább növelik a növény dekoratív értékét.

Ez a törpe írisz fajta általában 10-30 cm magasságot ér el, ami ideálissá teszi sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy alacsony növényzetű területekre való ültetésre. Az Iris pumila 'Atroviolacea' virágzása késő tavasztól a kora nyárig tart, ami lehetővé teszi, hogy az egyik első színfolt legyen a kertben a tavaszi időszakban.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

Az 'Atroviolacea' tökéletes választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy konténerekbe és balkonládákba. Kompakt mérete és korai, valamint intenzív színű virágzása miatt különösen alkalmas kisebb kertekben vagy korlátozott térű teraszokon és erkélyeken való használatra. A virágok mély színe és egyedi megjelenése miatt az 'Atroviolacea' kiemelkedik a kert többi növénye közül, így kiváló választás azok számára, akik szeretnék hangsúlyozni a színek és formák kontrasztját a kertjükben.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-30 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes