Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris germanica 'Nana' – Szakállas nőszirom

1.490 Ft

(ejtsd: írisz germánika)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris germanica 'Nana', ismertebb nevén a szakállas nőszirom, egy kisebb termetű változata az Iris germanica fajnak. Ez a törpe fajta különösen kedvelt a kertészek körében kisebb mérete és kezelhetősége miatt, valamint azért, mert ugyanazokat a szemet gyönyörködtető, színes és szakállas virágokat hozza, mint nagyobb társai. A 'Nana' tökéletes választás kisebb kertekbe, sziklakertekbe vagy évelőágyások előterébe.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris germanica 'Nana' – Szakállas nőszirom főbb jellemzői:

Az Iris germanica 'Nana' jellemzője a kompakt növekedés és a hagyományos Iris germanica fajtákhoz képest kisebb méret. A virágok színesek és díszesek, gyakran jellemző rájuk a szakállas virágokra jellemző textúra és mintázat.

Ez a törpe nőszirom fajta általában csak 25-40 cm magasságot ér el, ami ideálissá teszi kisebb kertek vagy korlátozott térű kertészeti területek számára. A 'Nana' mérete lehetővé teszi, hogy könnyen beilleszthető legyen más növények közé anélkül, hogy túl sok helyet foglalna el. Az Iris germanica 'Nana' virágzása késő tavasztól a nyár elejéig tart, amely idő alatt gazdag színű virágokkal díszíti a kertet. A kisebb méret ellenére a virágok mérete jelentős, így a növény látványos kiegészítője lehet bármely kertnek.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-40 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes