Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris ensata 'Himmel von Komi' – Vízparti nőszirom

2.690 Ft

(ejtsd: írisz enzáta)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris ensata 'Himmel von Komi' jellemzően a késő tavasztól a nyár elejéig virágzik, hozva a rá jellemző nagy, látványos virágokat. Az íriszek e fajtája kiválóan alkalmazkodik a nedves, vízparti környezethez, így gyakran használják tópartokon, patakok mellett vagy más nedves helyeken a kertekben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris ensata 'Himmel von Komi' – Vízparti nőszirom főbb jellemzői:

Az Iris ensata 'Himmel von Komi', más néven vízparti nőszirom, egy lenyűgöző évelő növény, amely az íriszfélék (Iridaceae) családjába tartozik. Ez a fajta különösen a nagyméretű, látványos virágai miatt népszerű, amelyek intenzív színekben pompáznak és gyakran finom rajzolatokkal vagy mintákkal rendelkeznek a sziromleveleiken. A 'Himmel von Komi' egy különleges változat, amely a színeivel és formájával kiemelkedik a többi Iris ensata közül.

Ez a nőszirom fajta általában 70-90 cm magasságot ér el, ami elegáns és feltűnő megjelenést kölcsönöz neki a kertben. 

Az Iris ensata 'Himmel von Komi' a legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A 'Himmel von Komi' virágai jelentős méretűek és gyakran rendkívül dekoratív, szaturált színekkel büszkélkedhetnek. A virágzási időszak késő tavasztól a nyár elejéig tart, amely idő alatt a növény látványos kiegészítője lehet bármely kertnek.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes