Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2021. 07. 24. 18:13:00
4 tipp a sziklakert helyes kialakításához

Néhány javaslatot szeretnék adni a sziklakertek kialakításához, hogy az sokáig kertje dísze lehessen! Olvassa el cikkemet, és kerüljön képbe a sziklakertekkel kapcsolatban!

2021. 07. 16. 15:42:00
A kivi károsítói és az ellenük való védekezés lehetőségei

A kivi az utóbbi évek egyik nagyon kedvelt gyümölcstermő növénye lett, amely dísznövényként is szépen mutat. Magyarország legtöbb területén biztonságosan nevelhető. Viszont ahhoz, hogy évről évre leszüretelhessük az ínycsiklandó növényeket, érdemes többet tudnunk a növényvédelméről is. Ebben a cikkemben ebben nyújtok segítséget. Tartson velem!

2021. 07. 13. 14:26:35
Milyen permetezőt, permetezőgépet vásároljak?

Ahány kert annyiféle permetezőre lehet szükség. A következő bejegyzésben minden típust bemutatunk, így könnyű lesz a választás a különféle permetezők között.

2021. 07. 13. 13:47:00
A leander betegségei

Még a legféltőbb gondoskodás ellenére is megjelenhetnek károsítók a leanderen. Szerencsénkre a leander rovar kártevőivel viszonylag könnyű felvenni a kesztyűt. Azonban sajnos közel sem ennyire egyszerű védekezni a leander megbetegítő kórokozókkal szemben. Olvassa végig cikkemet, hogy miként lehet a leandert egészségesen tartani, vagy a már megbetegedett egyedet kezelni. Kattintson cikkemre.

2021. 07. 10. 17:04:00
Rózsalonc a kertben

Úgy gondolom, minden kertbarát szeretne olyan virágos dísznövényt a birtokára, mely dús lombozatú, gazdagon virágzó, domináns megjelenésű, és egyben változatos színvilágú, több méretben is hozzáférhető. A rózsaloncok megtestesítik ezeket az elvárásokat, mindazonáltal számos fajtájuk kapható, csak győzzön válogatni az ember! Ebben a cikkemben bemutatom őket.

2021. 07. 10. 14:52:00
Mérgező növények a lakásban

Fontos, hogy a család minden tagja ismerje a lakásba hozott növényekkel kapcsolatos veszélyeket. Míg sok közös szobanövény ártalmatlan, néhány mérgező az emberekre és / vagy háziállatokra. Ön feltételezné szobanövényeiről, hogy mérgezőek? Valószínűleg nem, pedig sajnos ez könnyen előfordulhat! Ha gyermek is van a háznál, érdemes erre figyelni!

2021. 07. 10. 13:07:00
Halálos növények kézközelben

Sok növény, mellyekkel kirándulásaink során, vagy éppen a saját kertünkben találkozunk, mérgező anyagokat tartalmaznak. Aggodalomra semmi ok, hiszen attól, hogy ott élünk a közelükben, vagy elsétálunk mellettük az erdőben, nem okoz mérgezést, de azért érdemes tisztában lenni azzal, melyek ezek a növények. Legyünk figyelemmel rájuk! A teljesség igénye nélkül ismerjük meg őket tehát!

2021. 07. 09. 18:26:00
Sziklakert építése egyszerűen

A sziklakert egy igen kedvelt kerttípus, ugyanis akár kis helyen is elfér, emellett pedig igen mutatós, és számos faj és fajta közül válogathatunk. A fenntartási költségei alacsonyak, sok gondozást sem igényelnek. De hogyan alakítható ki? Cikkemben erre adok pár tippet.

2021. 07. 06. 22:17:21
Méhlegelő kialakítására való növények listája Méhlegelő kialakítására való növények listája
2021. 07. 06. 22:15:58
Méhlegelő kialakítására való növények listája
2021. 07. 01. 13:36:00
Milyen hatással van a klímaváltozás a kertjére?

Olvad az Antarktisz, a történetelemben először havazik Hawaii szigetén, sőt, nemrég Chicagóban -46 Celsius fokot mértek. Joggal gondolhatnánk azt, mindez tőlünk elég távol történik ahhoz, hogy érintsen minket. Pedig a kertjében levő növényekre is hatással van! Ebben a cikkben megmutatom Önnek, hogyan maradhat gyönyörű a kertje a szélsőséges időjárási viszonyok ellenére is.

2021. 07. 01. 12:20:00
Nyáriorgona szaporítása, metszése és gondozási tippek

Ismerje meg ezt a meseszép növényt, mely csak úgy vonzza a pillangókat kertjébe. A cikkben leírtam a fontos tudnivalókat az illatos nyáriorgonával kapcsolatban.

2021. 07. 01. 11:05:00
Gyorsan növő kerti fák

A kert egyik fő funkciója a pihenés, melyben nagy segítséget jelentenek az árnyékos fák. De hogyan tehetünk szert olyan facsemetére, amelyik hamar árnyékos fává cseperedik? És a másik fontos kérdés, hogy hogyan neveljük? Ezekre a kérdésekre válaszolok a cikkemben. Tartson velem!

2021. 07. 01. 10:16:00
Ezeket a növényeket ültesse a kertbe, hogy megússza a hőséget!

Mióta beköszöntött a nyár, a hírek legfőképpen arról szólnak, hogy sorra dőlnek meg a melegrekordok az egész világon, köztük Magyarországon is. Sőt, sok helyen már a 40 Celsius fokot is meghaladta a napi legmagasabb hőmérséklet, amely igencsak ijesztően hangzik. Ha már eljutott odáig, hogy a kertbe sem szívesen merészkedik ki a hőségben, akkor bizony itt az ideje, hogy egy kis árnyékot adjon az udvarának. Ne aggódjon, szó sincs arról, hogy teraszt kellene építenie a kert fölé, de még óriási napernyő beszerzésére sem lesz szükség. Léteznek ugyanis olyan gyorsan növő, hamar árnyékot adó fák, amelyek nem csak megoldják a problémáját, de még a birtokát is remekül feldobják.

2021. 07. 01. 00:00:00
Biztosítást a kertre?

Biztosítási ajánlatokkal kis túlzással minden nap találkozunk, televíziós, rádiós reklámokban, és sokszor a biztosítást kínáló cégek munkatársai telefonon is felkeresnek minket ajánlataikkal. Az átlagember azonban a lakás-, és életbiztosításon kívül nem foglalkozik a további lehetőséggel, pedig a kerttulajdonosok számára létezik egy érdekes alternatíva, a kertbiztosítás.

2021. 06. 30. 18:21:54
Szivattyú választási kisokos

Bár gyakorlatilag nem létezik olyan kertes ház, ahol ne lenne szükség valamilyen szempontból szivattyúra, az ideális szerkezet megtalálása már nem feltétlenül könnyű. Hiszen a széles választékban csak akkor találhatjuk meg a megfelelőt, ha előtte minden lényeges körülményt és szempontot figyelembe veszünk. Ehhez nyújt segítséget ez a bejegyzést, hiszen egy tökéletes szivattyú mellett sokkal könnyebb az élet, legyen szó öntözésről vagy egyéb tevékenységről.

2021. 06. 29. 11:21:00
Így varázsolja el a kerteket az ezerarcú orgona

Amikor májusban már megjelennek az első igazán melengető napsugarak és lágy, tavaszi szél fúj, biztos, hogy megcsapja az ember orrát az orgona illata. Az a semmihez sem hasonlítható, édes, mély, különleges aroma. Ahogyan pedig az orgonavirágzás véget ér, kezdődhet a nyáriorgonák ideje! Mit érdemes tudni ezekről a dísznövényekről? Kattintson cikkemre és olvasson róluk bővebben!

2021. 06. 26. 18:08:11
Szobanövények a kánikulában

A forró, nyári napok nem csak nekünk embereknek megterhelő, hanem az állatoknak és a növényeknek is. Bár szobanövényeink a lakásban vannak, ők is gyakran megsínylik a kánikulát. Cikkemben mutatok pár tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan segítsen túlélni növényeinek ezt az időszakot.

2021. 06. 26. 15:53:00
5 ok, amiért érdemes szedret ültetni!

Mikor azt mondom szeder, Önnek is a jellegzetes, édesen fanyar íz jut eszébe, ami semmihez sem hasonlítható? Ha már a cím elolvasásánál megkívánta a szeder ízét és most azon gondolkozik, hogy most azonnal felkeresi a legközelebbi boltot, hátha lehet kapni néhány szem finomságot, akkor várjon még egy percet, ugyanis van egy sokkal jobb ajánlatom az Ön számára.

2021. 06. 26. 15:25:00
A szeder károsítói és növényvédelme

A szedret viszonylag kevés betegség támadja meg, de az ültetvényben nem ritka az előfordulásuk. Az állományban előforduló betegségek hasonlóak a málna betegségeihez. Gombabetegségek közül a legjelentősebb a botritisz, mikoszferellás levélfoltosság és a szederrozsda. Kártevőinek megjelenése nem igazán jelentős, leggyakrabban levéltetvekkel, kis málnabogárral, szedergubacsatkával és talajlakó kártevőkkel találkozhatunk.

2021. 06. 26. 14:48:00
A szeder és a szedermálna

Az ősz a szép színek, a levélhullás és a ködös, borongós hangulat fővédnöke, bár sokan nem szereti ezt a hűvösödő, zimankós időszakot. Nekik, és igazából mindenki másnak is tartogat azonban olyan dolgokat az ősz, melyek szerethetőbbé teszik ezt a nem túl népszerű évszakot. 

2021. 06. 26. 14:22:00
Bemutatkozik az eperfa!

Az eperfa egy számos pozitív tulajdonsággal rendelkező esztétikus díszfa, melyet sokan nem is pusztán dekorációként, hanem ízletes termése miatt ültetnek.

2021. 06. 17. 13:17:00
6+1 tipp, amivel sokat tehet a klímaváltozás ellen a saját kertjében!

Az utóbbi időben szinte minden nap szó esik a klímaváltozásról. Sajnos már a saját bőrünkön is érezhetjük az olykor nem az évszaknak megfelelő időjárást. A jó hír az, hogy sokat tehet a klíma megóvásáért, ha a kerti munkálatok során odafigyel néhány apróságra. Íme 6 + 1 tipp, melyekkel nem csak a birtoka lesz gyönyörű, de a klímaváltozás visszaszorításához is hozzájárulhat!

2021. 06. 10. 10:03:00
Céklatéma

A cékla egy rendkívül egészséges zöldségnövény, amely bármelyik kertben megterem. Nevelése gyerekjáték.  Aki pedig ősszel ízletes és egészséges céklát szeretne felszedni, annak július első felében kell a magokat kiszórnia.

2021. 06. 07. 05:11:00
Mulcsolásos kertművelés – egy igazán természetközeli és környezetbarát megoldás!

Vegyünk egy olyan területet, amelyen nem végzünk gazdálkodást, nem járunk rajta nap mint nap és hagyjuk, hogy a természet végezze rajta a dolgát! Mi történik ilyenkor, mikor közeleg a tél?

Olvasson tovább...