Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Megyeri Szabolcs kertész blogja

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2018. 11. 15. 20:50:00
Konténeres fenyő információk A konténeres ünnepi fenyő, vagyis az élő karácsonyfa évről-évre egyre divatosabb. Ha Ön is elgondolkodott rajta, hogy idén ilyen fát választ, épp jó helyen jár, mert bemutatom ezen növények minden előnyét és hátrányát! Olvassa el cikkemet, és döntsön megalapozottan!
2018. 11. 15. 00:00:00
Így díszítették a karácsonyfákat évszázadokkal ezelőtt

December 24-én az este minden házban egy kicsit különlegesebb, mint a megszokott hétköznapok. Már gyermekkorunk óta tudjuk, hogy ezen az estén és a következő néhány napban valami egészen elképesztő történik az otthonunkban. A családtagok együtt vannak, közösen díszítik a fenyőfát és készítik ez ünnepi ebédet. A nem mindennapi érzés fénye később sem kopik meg, különösen, ha már saját gyermekeivel, majd pedig az unokáival ünnepel valaki a fa alatt. Keveseknek jut viszont eszébe a díszek kicsomagolása közben, hogy vajon miért pont ilyen dekorációt használunk a fenyőfa díszítésére?

2018. 11. 18. 00:00:00
Boróka a kertben – Esztétikus és különleges

Nincs olyan kert, ahol ne lenne helye valamilyen örökzöld növénynek. Ugyanis a hideg időszakban, amikor az addig élettel teli birtok téli álomba merül, a mindig teljes szépségükben pompázó cserjék és fák megmelengetik az ember szívét a legzordabb napokon is. A legtöbb embernek automatikusan a tuják vagy a fenyőfélék ugranak be örökzöldként. Azonban Magyarországon ennél sokkal gazdagabb az örökzöld választék. Az egyik ilyen az ezerarcú boróka, amelynek legalább egy fajtájába biztosan beleszeret majd.

2018. 11. 13. 20:24:00
Hogyan tároljam a kiszállított karácsonyfámat? (GYIK)

A megvásárolt karácsonyfát jellemzően nem közvetlenül a karácsonyi ünnep előtt, hanem sokkal korábban, akár egy-két héttel a Szenteste előtt már beszerezzük. Jogos a kérdés, hogy hogyan kell tárolni a fát, hogy az ünnepig friss és szép maradjon, valamint hogy később is minél tovább tartósan díszítse a lakást. Most minden kérdésre választ kaphat!

 

2018. 11. 13. 11:37:00 Megyeri Szabolcs
Karácsonyfa túladagolás

Decemberben a csapból is a karácsony folyik, de ez nem feltétlen baj. Ha karácsonyfáról van szó, számtalan érdekes alternatív ötlet is felmerülhet! Olvassa el cikkemet, és ismerje meg azokat a vicces, érdekes, de nagyon is használható ötleteket, melyekkel a valódi karácsonyfát pótolni lehet!
 

2018. 11. 11. 14:42:00
Az ezüstfenyő, mint karácsonyfa!

A karácsonyfa az év végi ünnepi időszak egyik főszereplője, hiszen a kellemes atmoszféra, az emelkedett hangulat megteremtésében központi szerepe van! Az egyik legkedveltebb karácsonyfa az ezüstfenyő, mely számos előnnyel rendelkezik, így érdemes megfontolni, hogy ez a fenyőféle díszítse idén az Ön nappaliját is! Olvassa el cikkemet, ismerje meg az ezüstfenyőt közelebbről!

2018. 11. 08. 19:42:00
Ezüstfenyő rendelése az Internetről

Az ezüstfenyő a karácsonyi időszak egyik örök slágere, hiszen a vágott vagy dézsás ezüstfenyő karácsonyfa nem csupán dekoratív, de kedvező árával is hódít! Ismerje meg kertészetem online karácsonyfa rendelési és kiszállítási szolgáltatását, szerezze be fáját egyszerűen, kényelmesen, fáradság nélkül!

2018. 11. 05. 20:11:03
Mindent a lucfenyőről

A lucfenyő az egyik legismertebb fenyőfajta, de vajon tényleg ismerjük valójában? Mire lehet használni a lucot, milyen tulajdonságai vannak a kertbe kiültetve, milyen lehetőségeket rejt, és persze nem mellékesen, miért ideális választás vágott karácsonyi fenyőként? Olvassa el cikkemet, amiből minden kiderül!

2018. 10. 28. 18:03:40
Íme a legszebb ősszel ültethető virágok válogatása!

Sokak számára a tavasz egyet jelent a virágok megjelenésével. Ezzel szemben az őszt a legtöbben a színes falevelekkel, az esős időjárással és a korai sötétedéssel azonosítják. Pedig ebben a hűvös évszakban sem kell lemondani a pompázó virágoskertekről. Sőt, ezekben a hónapokban tehet a legtöbbet azért, hogy tavasszal, amikor elolvad a hó, tökéletes virágoskert bújjon elő a föld alól a kertjében. Ezért összegyűjtöttem Önnek az öt legszebb ősszel ültethető virágfajtát.a

2018. 10. 28. 17:39:45
Láncfűrész használata a kertben

Kerttulajdonosként minden jó minőségű szerszámnak örülök, ami a kerti munkánál segítségemre lehet. Az évszakok váltakozásával a feladatok is cserélődnek. Minél több eszköz fellelhető a fészeremben, annál nagyobb az esélyem arra, hogy könnyebben és gyorsabban végezzem el a rám váró feladatokat. A favágás gyakran embert próbáló feladata egy jó láncfűrésszel még jó szórakozás is lehet egy magamfajta felfedezőnek.

2018. 10. 26. 11:50:18
Mesék ihletője: a futórózsa

Valószínűleg nem sok olyan meseíró vagy rajzfilm rendező él a világon, akit valaha ne ihletett volna meg a futórózsák látványa valamilyen módon. Ezek a virágzuhatagok ugyanis még a leghidegebb lelkeket is felmelegítik és a legkevésbé romantikus embereknek is becsempész a szívébe egy kis szerelmet. A legjobb pedig az, hogy a saját kertjébe is megálmodhatja és létrehozhatja ezt a mesebeli kertet futórózsák segítségével. Megmutatom, hogy teheti ezt meg és elárulom ezzel a virággal kapcsolatos titkokat is.

2018. 10. 19. 21:50:42
Minden, amit a tulipánokról tudni érdemes!

A szinte megszámlálhatatlan fajtával rendelkező tulipánokat szinte a világ minden pontján ismerik. A művészek ihletője, a kertek éke, az óvodások előszeretettel megjelenített virága, melyhez számos történet és legenda kapcsolódik. Ha Ön is szeretné elültetni a kertjében ezt a különleges virágot, készüljön fel, ugyanis több száz különböző típus és szín közül válogathat.

2018. 10. 19. 08:32:00
Az ősz nagy dilemmája: Ásni vagy nem ásni?

Ha kertes házban él, akkor minden bizonnyal az ásó az a szerszám, amit a legtöbb alkalommal fog bizonytalanul a kezében. Elég csupán a kapát használni a növények tövénél vagy már ásni kell? Az északváltások alkalmával fel kell lazítani a talajt? Ültetésnél szükséges az egész ágyást megmunkálni? Ősszel a fagyok előtt nem veszélyes a talajszerkezet fellazítása? Ezeket a kérdéseket most alaposan körbe járom Önnel, hogy többé ne okozzon fejtörést e kerti szerszám használata.

2018. 10. 14. 08:22:00
Egy elegáns és praktikus dísznövény: a babérmeggy

Ha van olyan cserje, amely alkalmas tömött, átláthatatlan sövény létrehozására, mely elrejti a birtokát a kíváncsi szemek elől, az a babérmeggy. Ha most egy piros gyümölcsökkel teli sövény jelent meg a lelki szemei előtt, akkor Önt is megtévesztette ennek az örökzöldnek az elnevezése, ugyanis köze sincs a meggyfához. Számos pozitív tulajdonságának köszönhetően azonban nagyon hamar beleszeret majd ez az elegáns, ugyanakkor visszafogott és praktikus díszcserjébe. Hogy lehet egy sövény jobb a kerítésnél?

2018. 10. 12. 16:02:16
Milyen gyümölcsfát ültessek?

Egy gyümölcsfa elültetése mindig valamilyen nagy dolognak a kezdete. Azzal ugyanis, hogy egy ilyen különleges fa kerül a kertjébe, nem csak esztétikailag emelhet sokat a birtokán, de nagyon finom gyümölcsökkel is gazdagabb lehet. Ha már egy ideje gondolkozik rajta, milyen gyümölcsfát kellene ültetnie, viszont eddig nem tudott választani a számtalan fajta közül, most segítek Önnek. Mivel nagyon sok fajta létezik, ebben a cikkben a legnépszerűbbeket mutatom be Önnek.

2018. 10. 10. 14:50:09
Karácsonyfa rendelés online!

Mikor közeledik az év vége és már megjelennek az első mikulás figurák és karácsonyi kiegészítők az üzletekben, akkor bizony egyre inkább szöget üt az ember fejében, hogy néhány hét múlva már eljön a karácsonyfa vásárlás ideje is. Ha már most görcsbe rándul a gyomra és a fenyővásárokon való bóklászásokra és azonnal a választott fa autóba való tuszkolására, valamint a gyantás üléshuzatokra gondol, akkor van az Ön számára egy nagyon jó hírem! Online áruházamból ugyanis egyszerűen válogathat a fenyőfa választékból, kiválaszthatja az ízlésének és elképzeléseinek legmegfelelőbbet és azonnal meg is rendelheti a meleg szobában, kényelmes fotelben ülve.

2018. 10. 07. 10:55:54
Miért annyira népszerű a császárfa?

A császárfa népszerűsége évszázadok óta töretlen Európában és Magyarországon egyaránt. A kontinensen először a 19. században jelent meg Franciaországban, ám a következő évszázadban már a magyar kertekben is megtalálható volt a császárfa, amelyet nagyon sokan neveznek „csodafának”. Nem meglepő, hiszen e növénnyel kapcsolatos pozitívumok közül nehéz csupán egyet kiemelni. Van, aki a semmihez sem hasonlítható, hatalmas levelei miatt kedveli nagyon, míg más a gyors növekedése miatt dönt a császárfa ültetése mellett.

2018. 10. 06. 19:08:00 Megyeri Szabolcs
Mi is az a geotextil?

A geotextil vagy geotextília egy sokrétűen felhasználható kertészeti anyag, mely nem csupán könnyebbé teszi az ágyások ápolását, de számos egyéb pozitívummal is kecsegteti a hobbikertészeket! Ismerje meg a geotextil előnyeit és alkalmazási lehetőségeit!

2018. 10. 03. 11:35:00
Rosa Regensberg ciklámen-fehér ágyás rózsa

A Rosa Regensberg ciklámen-fehér ágyás rózsát azoknak ajánlom, akik az igazán különleges növények kedvelői. Amennyiben Ön sem elégszik meg a hagyományos piros, fehér, sárga rózsák nyújtotta konzervatív látványvilággal, bátran válassza ezt az egzotikus küllemű, csodás színárnyalatban tündöklő rózsát!

2018. 09. 26. 09:30:29
A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa

Kevés olyan hölgy van, aki ne vonzódna a tüzes, élénkpiros színhez, ugyanis ez az árnyalat a romantika, a mély érzelmek és a szerelem színe. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa a legklasszikusabb piros árnyalatban tündököl, ennek köszönhetően a hagyományosabb stílusban megépített kertekben ugyanolyan jól mutat, mint a divatosabb kialakítású birtokokon. Bátran állítom, hogy nem létezik nagyszerűbb rózsa, mint az élénkpiros, ha az a cél, hogy kertünket feltűnővé, élettelivé, szenvedélyessé varázsoljuk.

2018. 09. 19. 08:32:00
Gyorsan növő, örökzöld, pollenmentes sövényt szeretne? Ültessen Leyland ciprust! A legtöbb családi házban élő számára már önmagában az is nagy dilemma, hogy a hagyományos fa vagy vaskerítés mellett döntsön, ha a birtok szegélyezéséről van szó, vagy merjen belevágni valamilyen sövény telepítésébe. Azt javaslom, hogy ha egy kicsit is tetszik Önnek a gondolat, hogy egy természetes, „zöld fal” vegye körül a birtokát, akkor nem kérdés, hogy érdemes cserjéket ültetnie kerítés gyanánt.
2018. 09. 17. 09:26:00
Álmodja meg saját gyümölcsösét! Nagyon sok kertbarát gondolja úgy, hogy a díszfákkal, a cserjékkel, valamint a különböző virágokkal ugyan már remekül boldogul a kertjében, azonban eddig nem mertek belevágni egy gyümölcsfa ültetésébe és gondozásába. Különösen igaz ez a kezdő, nem sok tapasztalattal rendelkező kertészekre. A helyzet azonban az, hogy nem jelent nagyobb kihívást egy almafa vagy egy cseresznyefa a kertben, mint mondjuk egy rózsa, néhány hagymás virág vagy valamilyen dísznövény. Ha egy kicsit is szeret a növények között tevékenykedni és kikapcsolja az egész napi munka után a növényekkel való foglalkozás, akkor nem kérdés, hogy helye van egy vagy akár több gyümölcsfának a kertjében.
2018. 09. 17. 06:57:00 Megyeri Szabolcs
Rosa Königliche Hoheit - a porcelán szépség

A rózsakert összeállítása a kerttulajdonoson múlik, jó esetben hűen tükrözi a kertész jellemét, a szépség iránti fogékonyságát és emberi habitusára is reflektál. A rózsák közkedveltségéhez hozzájárul, hogy a hihetetlen gazdag szín-, méret-, és típusválasztékból mindenki ki tudja választani a magához, illetve a kertjéhez leginkább illő példányt. Ez a rózsafajta jól érvényesülhet a szépen gondozott, tágas kertekben, de ugyanakkor csodásan mutat a harmonikusan kialakított előkertekben, valamint első rangú dísznövénye lehet a kisebb, ékszerdobozszerű birtokoknak is.

2018. 09. 16. 13:20:56
Dió ültetése és gondozása A dió méltóságteljes, tekintélyes, csodaszép megjelenésű fa, melyet pusztán a látványért is megéri ültetni, azonban természetesen az ízletes termés is jó ok a diótelepítésre. Olvassa el cikkemet, és ismerje meg közelebbről a dióval kapcsolatos teendőket az első lépéstől kezdve!
2018. 09. 16. 12:06:00
Szilva ültetés és gondozás A szilva az egyik legnépszerűbb magyar gyümölcs, mégsem divatos manapság a kertekben. Pedig érdemes ültetni, hiszen egészséges, ízletes, tápláló gyümölcs! Olvassa el cikkemet, ismerje meg közelebbről a szilvát, ha pedig kedvet kapott hozzá, azonnal meg is rendelheti csemetéjét kertészeti webáruházamból!