Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Megyeri Szabolcs kertész blogja

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2019. 01. 18. 18:26:00 Megyeri Szabolcs
Nincs olyan kert, ahol ne lenne helye egy tujának!

Ha lenne népszerűségi verseny az örökzöldek között a magyar kertekben, akkor a tujafélék bizonyára a dobogó legfelső fokán állnának. Nem sok olyan hazai kert van, ahol ne fordulna meg legalább egy tujaféle. A széles választéknak köszönhetően minden típusú birtokra megtalálhatja a megfelelő méretű tujafélét. Ismerje közelebbről a tujaféléket, kattintson a cikkre.

2019. 01. 13. 15:52:41
Ismerje meg a 8 legszebb magnólia fajtát!

Valamikor a hetedik században kínai szerzetesek különleges virágokat bontó fákat neveltek a templom kertjében. Sokáig csak ők gyönyörködtek szépségükben, azonban később egyre több országban jelent meg a magnólia, végül pedig hazánkba is megérkeztek az első példányok. Csodálatossága miatt nagyon hamar nagy népszerűségre tett szert ez a magnólia, amelyet a mai napig előszeretettel ültetnek. Tudjon meg többet a liliomfáról!

2019. 01. 10. 11:54:33
Egy igazán ellentmondásos növény: a borostyán

Ha létezik olyan növény, amely megosztja az emberek véleményét, akkor az a borostyán. Az egyik tábor szerint ez a növény tönkre teszi a ház falait, és számos bogarat vonz, míg a másik csapat szerint mindez nem igaz és nincs ennél dekoratívabb növény a világon. Nem kevés ilyen kérdés érkezik kertészetünkbe, így nem vitás, fontos foglalkozni ezzel a témakörrel. Ismerje meg közelebbről, mi a helyzet a borostyánnal valójában!

2019. 01. 09. 20:20:49
Természetközeli kert építése

A természetközeli vagy más nevén naturalisztikus kertkialakítás egyre trendibbnek számít, hiszen ez a stílus egyszerre roppant látványos és emellett kifejezetten harmonikus, könnyen befogadható, otthonos érzetet keltő. Ismerje meg Ön is közelebbről a természetközeli kertek stílusjegyeit, hogy akár a saját birtokán is követhesse ezt a kialakításmódot!

2019. 01. 06. 14:21:56
Legyen gyönyörű zöld a kertje a tél közepén is!

Ilyenkor télen kifejezetten fontos az örökzöldek jelenléte, hiszen az ember lelkének mindig szüksége van egy kis élettel teli zöld színre, amit megcsodálhat, amikor kilép a kertjébe. Milyen örökzöldek jöhetnek szóba? Kattintson a cikkre, és lépjen be az örökzöldek birodalmába.

2019. 01. 03. 19:50:12
Így tölti meg élettel a hortenzia a félárnyékos területeket

Nem sok olyan kert létezik, ahol ne okozna hatalmas fejtörést egy olyan félárnyékos folt, ahol egyszerűen szinte semmilyen növény nem érzi jól magát. Ha Ön is küzd már egy ideje ezzel és úgy érzi, az a felület örökké parlagon marad, akkor itt az ideje, hogy megismerje az ezerarcú hortenziát, amely pont az ilyen helyeken érzi jól magát, ráadásul gyönyörű virágai mindenki szívét rabul ejtik. Kattintson cikkemre ismereteit bővítve!

2018. 12. 29. 18:25:12
Így varázsolja el a kerteket az ezerarcú orgona

Amikor májusban már megjelennek az első igazán melengető napsugarak és lágy, tavaszi szél fúj, biztos, hogy megcsapja az ember orrát az orgona illata. Az a semmihez sem hasonlítható, édes, mély, különleges aroma. Mit érdemes tudni erről a nosztalgikus cserjéről? Kattintson cikkemre.

2018. 12. 27. 16:42:00 Megyeri Szabolcs
Málnás kert - ültessünk málnát

A nyár első harmada többek között a bogyós gyümölcsök szezonja is, ilyenkor szedhető a szeder, a ribiszke, vagy éppen a mindig népszerű málna. Utóbbi a kertekben sajnos jó ideje nem divatos, aminek az átlagosnál kissé nehézkesebb tartása lehet az oka, de az ízletes termés miatt mégis megéri próbálkozni vele!

2018. 12. 18. 17:52:13
Ami minden kertbe tökéletesen illik: a szellőrózsa

Ha létezik olyan virágzó növény, amely minden típusú kertbe tökéletesen illeszkedik, akkor az a szellőrózsa. Ez a kedves kis évelő növény ugyanis szinte mindenhol jól mutat. Ismerje meg jobban ezt a sokoldalúan felhasználható dísznövényt.

2018. 12. 16. 14:18:45
Mit csinál egy kertész télen?

Télen a természet álomba merül, a növények a hótakaró alatt „pihenik ki” az egész éves fáradalmakat, hogy tavasszal újra teljes pompájukban díszíthessék a kerteket. Ha Ön is szeret a kertben tevékenykedni, joggal merül fel a kérdés ebben az időszakban, hogy mégis milyen feladatai vannak egy kertésznek ebben az évszakban? Tudjon meg többet, kattintson a cikkre.

2018. 12. 15. 14:51:00
Ismerje meg a különleges galagonyát!

Sokan csak a népmesékből és gyermekkori mondókákból ismerik ezt a különleges növényt, amely nem mindennapi megjelenésével a kertben is elképesztő atmoszférát teremt, ráadásul bizonyos típusok esetében a termések és a levelek fogyasztása egészséges az emberi szervezet számára. Kattintson a cikkre, és tudjon meg többet.

2018. 12. 11. 16:29:00
Tévhitek és tények a borostyánról

Ha létezik olyan növény, amely megosztja az embereket, akkor a borostyán biztosan az. Vannak, akik szebbet el sem tudnának képzelni egy borostyánnal befuttatott kerítésnél, míg mások bármit megtennének azért, hogy többé ne jelenjen meg a kertjükben, mert úgy vélik, tönkreteszi a házfalat és oda vonzza a bogarakat is. Engedje meg, hogy bevezessem a borostyán különleges világába a közelebb megismerés érdekében. Kattintson a cikkre.

2018. 12. 10. 20:00:21
Szerb lucfenyő karácsonyra A hagyományos, megszokott, de valljuk be, olykor kicsit unalmas fenyőfajták helyett sokan keresnek valamilyen különleges, érdekes, szokatlan fenyőfélét. Ha Ön is ebben a cipőben jár, akkor bátran ajánlom Önnek kertészetem egyik legizgalmasabb fenyőjét, a szerb lucot, melyet természetesen karácsonyi fenyőként is megvásárolhat! Olvassa el cikkemet, és ismerje meg ezt a nem mindennapi örökzöldet!
2018. 12. 07. 20:47:31
Vágott karácsonyfa tudnivalók

Olvassa el cikkemet, ismerje meg a vágott karácsonyi fenyők tulajdonságait, tudja meg, hogy választhatja ki a legszebb, legfrissebb példányokat, és tájékozódjon arról is, hogy mely fenyőfajtákat érdemes keresni! Ha még a karácsonyfa beszerzése előtt áll, akkor sok hasznos információhoz juthat most, és természetesen az online karácsonyfa rendelés részleteiről is tájékozódhat!

2018. 11. 29. 15:42:08

A karácsonyfa díszítés szokása a XVI. századra vezethető vissza. A kezdetben almával, dióval, gyertyával ékesített fenyőket később felváltották a csillogó díszekkel dekorált fák, manapság pedig a lakberendezés évről-évre megújuló, karácsonyi trendjei is meghatározóak. A feldíszített, természetes fenyők jellegzetes illata, a pazar dekorációk a karácsony tradicionális elemei, amelyek az együttlét örömével, a fa alatt rejlő ajándékcsomagok meglepetésével fokozzák az ünnep különlegességét. Alábbi bejegyzésünkben lakberendezési ajándékötletekkel, az aktuális dekorációs trendek ismertetésével, és nem utolsó sorban a karácsonyfa választáshoz szeretnénk segítséget nyújtani.

2018. 11. 27. 19:47:00 Megyeri Szabolcs
Dézsás karácsonyfák

A dézsás fenyők egyre divatosabbak és keresettebbek a karácsonyi szezonban, azonban ezek a fák egészen más gondozást kívánnak, mint vágott társaik. Amennyiben Ön konténeres, élő karácsonyfát állít, bizonyos szabályokat be kell tartania annak érdekében, hogy a növény túlélje a beltérben való ideiglenes tartást. Olvassa el cikkemet és ismerjen meg minden lényeges tennivalót!

2018. 11. 26. 20:32:00
5 érv, ami miatt érdemes online fenyőfát rendelni!

A fenyőfa vásárlás dilemmája minden évben előkerül egyszer. Rendszerint először november környékén sejlik fel az emberben, hogy nem ártana gondolni a Karácsonyra. Az egyik legfőbb kérdés ilyenkor, hogy vágott vagy gyökeres fenyőfát vásároljunk-e és mi legyen a fa sorsa az ünnepeket követően. A legkényelmesebb az, ha online rendeli meg a fát és az konténeres kiszerelésben vagy vágottan érkezik meg az otthonába. Most megmutatom, miért jó döntés, ha nem egyedül válogat egy karácsonyfa vásárban!

2018. 12. 03. 16:47:00
Termesszen fügét a saját kertjében!

Sokan gondolják úgy, hogy fügefát nevelni Magyarországon lehetetlen, hiszen a téli fagyok azonnal, még fiatal korban elpusztítják ezt a hidegre érzékeny növényt. Számos olyan praktika létezik, melyek segítségével meg tudja óvni a mínuszokban is a kertjében elültetett fügefát. Megmutatom, mi mindent tehet ezért a növényért a többi évszakban.

2018. 12. 07. 11:28:12
Örökzöld és lombhullató egyben: az orbáncfű

Ne aggódjon, nem történt elírás a címben, valóban ez az igazság az orbáncfűvel kapcsolatban. Szóval ha valaki azt mondja Önnek, hogy az orbáncfű örökzöld, igaza van. Ugyanakkor ha valaki ennek az ellenkezőjét állítja, ő sem hazudik. Hogy lehetséges ez és tulajdonképpen mi is az orbáncfű? Kattintson és minden kiderül.

2018. 11. 20. 21:01:00 Megyeri Szabolcs
A nagy karácsonyfa know-how

Hogyan kell kezelni a vágott karácsonyfát, milyen igényei vannak a konténeres ünnepi fenyőnek, miből válogathat, aki érdekes alternatív karácsonyfa pótlékokra vágyik? Ezekre és még sok más hasonló kérdésre kaphat választ, ha elolvassa bejegyzésemet, melyben minden fontos, a karácsonyfákat érintő dologról szó esik!
 

2018. 11. 20. 10:16:00
Gyönyörű fa és tökéletes sövény: a gyertyán!

Önnek mi jut eszébe, amikor azt mondom, hogy gyertyán? Egy dekoratív fa? Egy esztétikus sövény? Bármelyiket is válaszolta, igaza van, ugyanis mindkét megjelenési formája ismert és igen közkedvelt is. Kattintson a cikkre és elmondom, mit érdemes tudni erről a sokoldalú növényről.

2018. 11. 19. 20:02:00 Megyeri Szabolcs
A karácsonyfa eredete

A karácsonyi fenyővel kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel - például, hogy hol, mennyiért, milyet vegyünk - de azt vajon hányan tudják, hogy honnan ered a fenyőállítás szokása? Olvassa el érdekes, informatív cikkemet, és ismerje meg a karácsonyi fenyő teljes történetét!

 

2018. 11. 23. 00:00:00
Így gondoskodjon a leanderekről télen! A leander a legkedveltebb dísznövények közé tartozik, azonban mivel mediterrán faj, a magyarországi teleket nem bírja ki a szabad ég alatt, ezért mindenképpen teleltetésre szorul. Ne ijedjen meg, szó sincs bonyolult feladatról, bőven elég, ha betart néhány fontos szabályt. Kattintson sikkemre, hogy megismerje ezeket.
2018. 11. 15. 20:50:00
Konténeres fenyő információk A konténeres ünnepi fenyő, vagyis az élő karácsonyfa évről-évre egyre divatosabb. Ha Ön is elgondolkodott rajta, hogy idén ilyen fát választ, épp jó helyen jár, mert bemutatom ezen növények minden előnyét és hátrányát! Olvassa el cikkemet, és döntsön megalapozottan!
2018. 11. 15. 00:00:00
Így díszítették a karácsonyfákat évszázadokkal ezelőtt

December 24-én az este minden házban egy kicsit különlegesebb, mint a megszokott hétköznapok. Már gyermekkorunk óta tudjuk, hogy ezen az estén és a következő néhány napban valami egészen elképesztő történik az otthonunkban. A családtagok együtt vannak, közösen díszítik a fenyőfát és készítik ez ünnepi ebédet. A nem mindennapi érzés fénye később sem kopik meg, különösen, ha már saját gyermekeivel, majd pedig az unokáival ünnepel valaki a fa alatt. Keveseknek jut viszont eszébe a díszek kicsomagolása közben, hogy vajon miért pont ilyen dekorációt használunk a fenyőfa díszítésére?