Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2022. 01. 11. 11:16:56
Gyepről pro és kontra, avagy mi van a gyepen túl? Egy olyan témáról szeretnék megosztani néhány gondolatot, ami talán már kissé lerágott csont. Hiszen az vitán felül áll, hogy minden kertben szükség van valamekkora fűvel borított területre. Most ennek a fontos kerti elemnek a jelentőségét, előnyeit-hátrányait járom körbe, egy kicsit másképp.
2022. 01. 11. 10:20:59 C.A.
Mi fán terem a naspolya? Természetesen naspolyafán, ami egy alacsony termetű, kis koronát nevelő gyümölcsfa, de akár „haszon-dísznövény”-ként, is ültethetjük kertünkbe. Ismerje meg jobban a cikkből ezt a növényt!
2021. 12. 27. 15:51:00
Borostyán futtatása falra, kerítésre

A borostyán egy ellentmondásos növény, hiszen gyorsan nagy területet képes meghódítani legyen szó házfalról, kerítésről vagy éppen szabad talajfelszínről. Azonban megfelelő előkészítés és gondozás mellett biztonsággal futtatható falra és kerítésre egyaránt, azonban készüljünk fel arra, hogy több gondozást igényel!

2021. 12. 23. 14:49:00
A levendula felhasználása

A levendula termesztése és gondozása egyre szélesebb körben ismert, azonban felhasználása most is sokszor kimerül a szárított illatosító kategóriában. Ebben a cikkemben összegyűjtöttem néhány ötletet, mely megmutatja valójában milyen sokrétű növényről is van szó.

2021. 12. 23. 11:37:00
A boszorkányos varázsmogyoró

Ön is bizonyára gyanakvó, amikor "csoda" vagy "varázs" elnevezésű növényekkel kerül szembe, azonban a varázsmogyoró esetében nincs szó eltúlzott gyógyhatásról vagy fantasztikumba hajló tulajdonságokról! A varázsmogyoró egyszerűen egy kivételes szépségű, számos kedvező tulajdonsággal bíró díszcserje, ami az Ön kertjéből sem hiányozhat!

2021. 12. 22. 12:21:00
Lavandin a kertben: Ismerjük meg az angol levendulát!

A levendulafélék között több fajjal találkozhatunk, azonban érdemes megismerkednünk az angol levendulával vagy lavandinnal, mely nem alapfaj, hanem egy hibrid növény.

2021. 12. 22. 10:19:00
Problémás orchideák

Az orchideák divatja töretlen, sőt, egyre trendibbek. A számtalan szín és forma, amelyet ez a népes növénycsoport képvisel, teljesen elkényezteti az embert. A cikkemben az ápolásukróll szeretnék pár gondolatot megosztani. 

2021. 12. 21. 13:10:00
Tényleg csodafa a császárfa?

Nagyon különleges megjelenésű és igazán egyedi képességekkel bíró fa a császárfa, melyről sokféle információ kering róla a köztudatban. Vajon igaz mindez?

2021. 12. 21. 10:00:00
Sokszínű levendulák és elhelyezésük a kertben

A levendulát mindenki ismeri, ha találkozik egy ilyen növénnyel pedig szinte biztosan felismeri, ha nem megjelenéséről, akkor kellemes illatáról. De ennél árnyaltabb a kép és a fő típusba sorolhatjuk őket, ebben a cikkemben ezeket a típusokat és legfontosabb jellemzőiket gyűjtöttem össze.

2021. 12. 21. 08:39:00
Botanikuskert a fürdőszobában

Mikor szobanövényről van szó, jellemzően a nappaliban, netán a hálóban lakó zöldek jutnak eszünkbe, pedig van még olyan helyiség ahová telepíthetünk növényt.

2021. 11. 29. 13:54:00
A nagy karácsonyfa kalauz

A karácsonyfa kiválasztása az ünnepi készülődés egyik legfontosabb eleme, hiszen a feldíszített fenyő az ünnep fő tárgyi szimbóluma! Természetesen mindenki a legszebb, legtartósabb, legideálisabb fenyőt szeretné megszerezni, azonban a teljes sikerhez türelem, kitartás, pár trükk, és persze olykor anyagi áldozat is szükséges, hiszen a fenyőárak néha igencsak borsosak. Olvassa el bejegyzésemet, és tudjon meg többet a fenyőválasztás mikéntjéről!
 

2021. 11. 29. 13:54:00
Dézsás karácsonyfák

A dézsás fenyők egyre divatosabbak és keresettebbek a karácsonyi szezonban, azonban ezek a fák egészen más gondozást kívánnak, mint vágott társaik. Amennyiben Ön konténeres, élő karácsonyfát állít, bizonyos szabályokat be kell tartania annak érdekében, hogy a növény túlélje a beltérben való ideiglenes tartást. Olvassa el cikkemet, és ismerjen meg minden lényeges tennivalót!

2021. 11. 29. 13:52:00
Nordmann vagy normand fenyő?

A nordmann fenyő a karácsonyfák közül az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb, érdemes megismerni ezt a nem mindennapi fenyőfélét, mely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik! Természetesen a nordmann fenyőt is megtalálja kertészeti webáruházam kínálatában, akár vágott fenyőként, akár konténeres, élő növényként. Olvassa el cikkemet és rendeljen idén nordmann fenyőt karácsonyra!

2021. 11. 28. 13:54:00
Szomszéddal közös kerítés - ki fizeti a javítást?

Gyakran felmerülő beszéd- (illetve adott esetben vita-) téma lehet a kerítések fenntartásának, javításának, átalakításának költségviselése. Kié a kerítés? Ha kitörik egy léc, kinek kell fizetnie a javítási költségeket? Mi a helyzet a határvonalon álló vagy áthajló növényekkel?

2021. 11. 28. 13:10:00
Így neveljünk levendulát sikeresen cserépben és balkonládában!

A levendula egy kedvelt évelő, melyet sokan a nyári kertek elengedhetetlen növényeként tartanak számon, azonban kertünk adottságai vagy éppen a kert hiánya miatt nem vágunk bele a nevelésébe. Azonban ilyen esetben sem kell lemondani róla, hiszen cserépben és balkonládában kicsit nagyobb odafigyeléssel is sikeresen nevelhetjük. Ebben a cikkemben összegyűjtöttem mire kell figyelni, ha ilyen nevelési módot választunk.

2021. 11. 28. 12:36:00
Ünnepi datolya

Vannak különleges gyümölcsök, melyek ma is izgalmat tudnak kelteni az ünnepek idején. Ilyen például a füge és a datolya, amiket valamiért a többség évközben ritkán fogyaszt.

2021. 11. 25. 11:15:00
Jó döntés az ostorfa a városban?

A várostűrő fafajok között az élen szerepel az ostorfa, de a kép ennél árnyaltabb, hiszen nevelése fiatal korban nagyobb odafigyelést igényel.

2021. 11. 25. 08:00:00 C.A.
Birsalma vagy birskörte? – avagy a birs alaki különbözőség A hobbi kertészek, így akár Ön is joggal kérdezheti egy birsfajta kapcsán, hogy: „birsalma” vagy „birskörte”? – Pedig ez nem egy ilyen egyszerű kérdés. Ebben a bejegyzésben bővebben is utánajárunk ennek a kérdésnek!
2021. 11. 23. 08:06:00
Télizöldek, örökzöldek, és lombhullatók

A növények között különbséget teszünk az alapján, hogy lombjukat elvesztik-e vagy sem, így lehetnek lombhullatók és örökzöldek, de vannak átmeneti kategóriák is. Ebben a cikkemben a télizöld és örökzöld fogalmakkal ismerkedünk meg.

2021. 11. 22. 18:16:00
Szobanövények gondozása télen Szobanövényeink szinte kivétel nélkül más vidékekről származnak. Nagyon sok közülük a trópusi őserdőkből. Lakásaink falai között nagyon nehéz lemásolni a szobanövények élőhelyén lévő környezeti feltételeket. Kifejezetten nehéz a dolgunk télen, ezért ebben a cikkben megmutatom, mire érdemes figyelnie a gondozásuk során.
2021. 11. 21. 13:11:00
A bordó lomb tökéletessége - avagy mindent a vérszilváról!

A vérszilva egy igen elterjedt díszfa hazánkban, amelyet könnyű megszeretni: gazdag tavaszi virágzása, egész évben bámulatos bordó lombja és alacsony gondozási igénye miatt sokan választják kertjükbe vagy az utcafronti részre. Ismerjük meg őt közelebbről!

2021. 11. 21. 12:01:00
Ismerje meg az ostorfákat! A nyugati ostorfa az egyik legkedveltebb városi, utcai fa. Rendkívül alacsony igényekkel rendelkezik, emellett mutatós, és a madárbarát kert tagja is lehet. Ismerje meg az ostorfa tulajdonságait, előnyeit a cikkemből!
2021. 11. 21. 10:47:00
Az egész évben díszítő lomblevelű örökzöldek

Miután ősszel elmúlik az izzó lombszíneződés időszaka, és lombhullatóink ledobják az utolsó levelüket is, igencsak sivár lenne a kert látványa, ha nem lennének örökzöldek a kertben. A tűlevelű és a lomblevelű örökzöldek nemcsak a hideg időben, hanem egész évben díszítenek. A lomblevelű örökzöldek közül számos igen népszerű faj- és fajta létezik, amelyek a legtöbb kertben megállják a helyüket. 

2021. 11. 20. 15:07:00
Talajjavítás házikertben

Az ültetés és magvetés kapcsán kikerülhetetlen a házi kertben a talaj közelebbi megismerése. Mit tehetünk akkor, hogy nem a legjobb talajjal vagyunk megáldva? Ebben a cikkemben a talajjavítás lehetőségeit és módjait gyűjtöttem össze, melyet házikertben alkalmazhatunk.

2021. 11. 20. 12:28:00
Izgalmas tudnivalók a vadcitromról
A hobbikertészek gyakran keresnek valamilyen különlegességet, olyan szokatlan dísznövényt vagy gyümölcstermőt, mely a kert igazi éke lehet, ugyanakkor tartása, nevelése mégsem jelent nagy kihívást. Amennyiben Ön is ilyesféle növényt keres, akkor ajánlom Önnek a vadcitromot! Olvassa el cikkemet, ismerje meg ezt a látványos dísznövényt!