Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iberis x hybrida 'Mermaid Lavender' – Tatárvirág

1.390 Ft

(ejtsd: iberisz hibrida)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

A 'Mermaid Lavender' egy kompakt, alacsony növekedésű évelő, amely ideális választás sziklakertekbe, évelőágyások előterébe vagy akár konténerekbe ültetve. Különleges levendula színű virágai vonzóak a beporzók számára, így segítve a kert biodiverzitásának fenntartását.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iberis x hybrida 'Mermaid Lavender' – Tatárvirág főbb jellemzői:

Az Iberis x hybrida 'Mermaid Lavender' egy lenyűgöző tatárvirág hibrid, amely a keresztesvirágúak (Brassicaceae) családjába tartozik. Ez a fajta a tatárvirágok közül kiemelkedik elegáns, levendulaszínű virágaival, amelyek tavasszal díszítik a kertet. A 'Mermaid Lavender' egy viszonylag új introdukció, amely egyedi színével és formájával különleges látványt nyújt.

A növény magassága általában 20-30 cm között marad, míg szélessége elérheti a 30-40 cm-t is, amely tömör, de terjedő növekedési szokásra utal.
A 'Mermaid Lavender' virágzása általában a tavaszi hónapokban, különösen április és május hónapokban várható, amikor a kertet levendulaszín virágokkal tölti meg.

Fényigénye tekintetében a növény a teljes napfényt részesíti előnyben, de jól tűri a részleges árnyékot is, különösen a délutáni órákban, amikor a nap sugárzása a legerősebb. A talaj tekintetében nem különösebben válogatós; jól fejlődik átlagos kerti talajban, amennyiben az jól lecsapolódik. Nem szereti a pangó vizet, ezért fontos a jó vízelvezetés. A 'Pink Ice' mérsékelten szárazságtűrő, így a telepítés utáni első évben szükséges rendszeres öntözése után kevésbé igényli a gyakori vízpótlást. Azonban a legjobb eredmény érdekében és a virágzás elősegítése érdekében ajánlott a talajt a növekedési időszakban egyenletesen nedvesen tartani.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Virágzási idő: Április - Május
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes