Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hypericum 'Miracle® Blossom' – Orbáncfű

3.290 Ft

(ejtsd: hiperikum)

Szállítási méret: 10-20 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!


Bájos cserje, gyönyörű virágai és finom rózsaszín bogyói miatt, népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hypericum 'Miracle® Blossom' – Orbáncfű főbb jellemzői:


A Hypericum 'Miracle® Blossom', a Miracle sorozat tagja, melyek amelyek ősszel sokszínű bogyókat hoznak létre. A tenyésztési program 2010-ben indult, és Wilhelmus TJ van den Hoogen holland tenyésztő vezette.
Kompakt, lombhullató, kerekded cserje, enyhe teleken félig örökzöld. Magassága és szélessége 0,5-1 méter között alakul. Levelei tojásdadok, sötétzöldek.
Június végétől szeptember végéig több hullámban nyílnak aranysárga virágai, melyeket lágy, pasztell rózsaszín bogyók sokasága követ. 

Az orbáncfű szereti a teljes napsütést és a közepesen termékeny talajt, amely nagyon jó vízelvezetésű, de egyenletesen nedves. A fiatal növényeket tavasszal egyharmadával vagy felével metsszük vissza a jó bokrosodás érdekében.

A Hypericum 'Miracle® Blossom' kiváló választás szegélynövénynek, virágágyásokba, vagy akár konténeres növényként is. Dekoratív bogyói miatt gyakran használják őszi dekorációkban és vágott virágként is. Kisebb sövények kialakítására is alkalmas lehet, ahol a virágok és bogyók színei kiemelkedő látványt nyújtanak.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-1 méter
Kifejlett szélesség: 0,5-1méter
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes