Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea quercifolia 'Snow Queen' – Tölgylevelű hortenzia

Ár:
6.690 Ft

(ejtsd: hidrangé kvercifólia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea quercifolia 'Snow Queen' – Tölgylevelű hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, elhajló ágrendszerű, lombhullató fajta. Levelei sötétzöldek, tölgylevélhez hasonlóak, karéjosak. Őszi lombszíne kezdetben bronzos majd narancs-piros árnyalatú. Kifejlett magassága 1,8 méter.

Virág: Buga virágzata nagyméretű, kezdetben fehér színű majd fokozatosan rózsaszín árnyalatot ölt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Snow Queen’ tölgylevelű hortenzia megjelenéséből adódóan a természet közeli kertek egyik alapnövénye lehet, hiszen ágrendszere kissé elhajló, virágzata pedig a vadgesztenyéhez hasonló.

A tölgylevelű hortenziákat virágaik és levélzetük nagy díszítő értéke miatt elsősorban szoliterként és alacsony határolóként telepítjük, de társításba is helyezhetők. A ’Snow Queen’ fajta előterébe ültessen zöld-fehér lombozatú szálkafüvet (’Albostriata’), amellyel még inkább emelhető a természeti kert hangulata.

A cserje előtt kiváló helyet kaphat a lilás-piros japán tollbuga (’Mainz’), amely nyári virágaival kiegészíti a ’Snow Queen’ pompáját. Ha van több fényt kapó helye az ágyásnak, akkor bátran ültessen sötét rózsaszín bőrlevelet (’Pink Dragonfly’) az ágyás elülső részeibe.

A gazdag lombszínnel rendelkező tűzeső fajtáknak is helyük lehet az ágyásban. Ajánlom a ’Frosted Violet’ és a sötét lombozatú ’Obsidian’ fajtákat. Az ágyás szélére ültessen árnyékliliomot (’Minuteman’).

Ezzel az összeültetéssel kiváló természeti kertrészt hozhat létre, melynek méltán lehet királynője a ’Snow Queen’.

Társításra javasolt növényfajták:

Hakonechloa macra 'Albostriata' - Szálkafű (zöld-fehér lomb)
Astilbe 'Mainz' - Japán tollbuga (lilás-piros)
Bergenia 'Pink Dragonfly' - Sötét rózsaszín bőrlevél
Heuchera 'Frosted Violet®' – Tűzeső
Heuchera 'Obsidian®' – Tűzeső
Hosta 'Minuteman' - Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-1,8 m 
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Június vége - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!