Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea quercifolia 'Munchkin'® - Tölgylevelű hortenzia

Ár:
6.690 Ft

(ejtsd: hidrangéa kvercifólia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea quercifolia 'Munchkin'® - Tölgylevelű hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, elhajló ágrendszerű, lombhullató fajta. Levelei közép zöldek, tölgylevélhez hasonlóak, karéjosak. Őszi lombszíne vörös színű. Kifejlett magassága kb. 1-1,2 méter.

Virág: Kúpos buga virágzata nagyméretű, kezdetben fehér színű majd fokozatosan rózsaszín árnyalatot ölt, augusztusig fehér-rózsaszín kéttónusúak a virágzatai.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A tölgylevelű hortenziákat virágaik és levélzetük nagy díszítő értéke miatt elsősorban szoliterként és alacsony határolóként telepítjük, de társításba is helyezhetőek.

A ’Munchkin’ fajta alacsonyra nő így falak, kerítések mellé, fák alá egyaránt sikerrel telepíthető. Egy fehér és zöld színek uralta kertrész kialakításához társítsuk a fehér-zöld virágzatú ’Living Little Passion’, valamint a fehér virágzatú, de zöld-fehér tarka levelű ’Shikoku Flash’ bugás hortenzia fajtákkal, ezzel egy gazdag hátteret létrehozva.

Az előtérbe válasszunk sötétebb zöld levelű, alacsony ’So Sweet’, továbbá krémfehér szegélyű ’Wolverine’ árnyékliliom fajtákat. A tűzeső fajták közül a zöld színű, dekoratív levélerezetű ’Green Spice’ fajtát válasszuk a szegély zárásaként.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Living Little Passion' – Bugás hortenzia
Hydrangea paniculata 'Shikoku Flash' – Bugás hortenzia
Hosta 'So Sweet' – Árnyékliliom
Hosta 'Wolverine' – Árnyékliliom
Heuchera 'Green Spice' - Tűzeső

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,9-1,2 m
Kifejlett szélesség: 1,2-1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Június vége - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!