Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hydrangea quercifolia 'Black Porch' – Tölgylevelű hortenzia

Ár:
6.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa kvercifólia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
5.590 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea quercifolia 'Black Porch' – Tölgylevelű hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, elhajló ágrendszerű, lombhullató fajta. Levelei közép zöldek, tölgylevélhez hasonlóak, karéjosak. Őszi lombszíne kezdetben bronzos majd narancs-piros árnyalatú. Kifejlett magassága 1,5 méter.

Virág: Buga virágzata nagyméretű, kezdetben fehér színű majd fokozatosan rózsaszín árnyalatot ölt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Black Porch’ tölgylevelű hortenzia megjelenéséből adódóan a természet közeli kertek egyik alapnövénye lehet, hiszen ágrendszere kissé elhajló, virágzata pedig a vadgesztenyéhez hasonló.

A tölgylevelű hortenziákat virágaik és levélzetük nagy díszítő értéke miatt elsősorban szoliterként és alacsony határolóként telepítjük, de társításba is helyezhetőek. A ’Black Porch’ fajta előterébe egy alacsony, de színekben gazdag, egész éven át díszítő szegélyt alakíthatunk ki, ha a változatos tűzeső fajtákat telepítünk.

Válasszunk halványzöld levelű ’Lemon Love’, fodros levelű, narancsos árnyalatú ’Cranberry’, sötét bordó ’Binoche’ valamint kékes árnyalatú ’Silver Gumdrop’ fajtákat. Talajtakaróként és alacsony szegélyként pedig telepítsünk ’Atropurpurea’ indás ínfüvet vagy sárga lombú ’Aurea’ pénzlevelű lizinkát.

Társításra javasolt növényfajták:

Heuchera 'Lemon Love' – Tűzeső
Heuchera 'Cranberry' – Tűzeső
Heuchera 'Binoche' - Sötétbordó tűzeső
Heuchera 'Silver Gumdrop' – Tűzeső
Ajuga reptans 'Atropurpurea' – Indás ínfű
Lysimachia nummularia 'Aurea' - Pénzlevelű lizinka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Június vége - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!