Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'White Diamond' – Bugás hortenzia

Ár:
5.890 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'White Diamond' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei sötétzöldek. Kifejlett magassága 1,2-1,8 méter.

Virág: A kúpos, buga virágzatát nagyobb számban meddő virágok alkotják. A meddő virágok kezdetben zöld árnyalatúak majd fehér színűvé válnak. Enyhe rózsaszín árnyalatot ölthetnek augusztus végére.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’White Diamond’ fajta zöld és fehér virágai jól harmonizálnak a többi nyáron virágzó cserjével, így telepítsük vegyesen a hasonló kifejlett méretet elérő aranysárga virágú ’Sungold’ és bíborpiros ’Royal Red’ nyáriorgona fajtákkal, valamint a halvány rózsaszín, bíbor virágmintázatú ’Hamabo’ mályvacserjével.

A cserjeegyüttes elé telepítsünk halvány rózsaszín ’Pink Saucer’ szellőrózsát, fehér ’Purity’ kasvirágot, valamint szegélyként lila virágú ’Blauhügel’ ligeti zsályát.

Az összeállításunkban szereplő cserjék egész nyáron át díszítenek, míg az előtér növényei egymással átfedésben virágoznak.

Társításra javasolt növényfajták:

Buddleia x weyeriana 'Sungold' - Sárga virágú nyáriorgona
Buddleia davidii 'Royal Red'- Bíborpiros nyáriorgona
Salvia nemorosa 'Blauhügel' - Ligeti zsálya
Echinacea purpurea 'Purity' - Kasvirág
Anemone hupehensis 'Pink Saucer' – Szellőrózsa
Hibiscus syriacus 'Hamabo' – Rózsaszín virágú mályvacserje

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,8 m
Kifejlett szélesség: 1,5-1,8 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!