Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Sunday Fraise'® – Rózsaszín bugás hortenzia

Ár:
5.890 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Sunday Fraise'® – Rózsaszín bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei sötétzöldek. Kifejlett magassága 1-1,5 méter.

Virág: A kúpos, buga virágzatát alkotó virágok kezdetben fehér színűek, majd fokozatosan sötét rózsaszínné válnak, ezt a színt őszig megtartják.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Sunday Fraise’ bugás hortenzia a nagyobb méretű társaival ellentétben kisebb alapterületű kertekben is elhelyezhető anélkül, hogy az összhatást zsúfolttá tenné. Csoportos ültetésre kiváló fajta, hiszen a virágzat színváltozása önmagában is nagy díszítő értékkel bír.

Társításba helyezve a visszafogott fehér és rózsaszín árnyalatokkal és levéldíszekkel kombinálva igazán gazdag összhatást érhetünk el.

Ehhez használjuk fel, mint háttérnövényt előterébe pedig telepítsünk tavaszi virágzású, fehér virágú ’Spring Magic White’ haranglábat, szintén fehér ’Takion White’ baracklevelű harangvirágot, valamint a nyár közepétől nyíló fehér alapszínű és leheletnyi kékkel díszítő ’Wild Swan’ szellőrózsát.

Az előtér növényeiként válasszunk sötét zöld levélszínű, fehérrel szegélyezett ’Moerheim’ árnyékliliomot és rózsaszín virágú ’John Elsey’ gólyaorrot.

Társításra javasolt növényfajták:

Aquilegia 'Spring Magic White' - Harangláb (fehér)
Anemone × hybrida 'Wild Swan' – Szellőrózsa
Hosta 'Moerheim' – Árnyékliliom
Geranium sanguineum 'John Elsley' - Gólyaorr
Campanula persicifolia 'Takion White' - Baracklevelű fehér harangvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!