Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Shikoku Flash' – Bugás hortenzia

Ár:
5.890 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Shikoku Flash' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei világoszöldek, fehérrel pettyezettek. Kifejlett magassága 1,5-2 méter. -20°C-ig télálló.

Virág: A buga virágzata a H. paniculata fajtáktól nem megszokott módon inkább kerekded. A virágzatban található meddő virágok fehér színűek, nagy méretűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Shikoku Flash’ bugás hortenzia világos zöld, pettyezett leveleivel és nagy méretű fehér virágzatával lehet kertünk hosszú életű dísze.

Egy kis gondozás igényű, félárnyékos kertrészt alakíthatunk ki, ha a fajtát, mint háttérnövény használjuk fel. Előterébe válasszunk kompakt növekedésű ’Pinky Winky’ fehér-rózsaszín virágzatú bugás hortenziát és felálló levélzetű, élénkzöld színű európai struccpáfrányt. A zöld árnyalatokat a hamvaskék ’Big Daddy’ árnyékliliommal tudjuk enyhíteni.

A társítás előterét zöld-bordó lombozatú ’Green Spice’, valamint a bordó, fodros lombú ’Can Can’ télizöld tűzeső fajtákkal tudjuk megszínesíteni.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata ’Pinky Winky®’ – Rózsaszín bugás hortenzia
Matteuccia struthiopteris - Európai struccpáfrány
Heuchera 'Green Spice' – Tűzeső
Heuchera 'Can Can' – Tűzeső
Hosta 'Big Daddy' - Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!