Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Romantic Ace' – Bugás hortenzia

Ár:
6.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 6 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Romantic Ace' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei sötétzöldek, oválisak. Kifejlett magassága 1,5-2 méter.

Virág: A legtöbb H. paniculata fajtától eltérően a bugás virágzat nem kúpos, hanem kereked, átmérője 15-20 cm. A meddő virágok egymástól távolabb helyezkednek el, halvány zöld-sárga alapszínűek, a virágzás előrehaladtával a sziromszélek rózsaszínné válnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Romantic Ace’ bugás hortenzia laza virágzata már önmagában is fenséges látványt nyújt, de a virágzás során megjelenő rózsaszín árnyalatokkal még különlegesebbé válik ez a növény. Társításba helyezve a visszafogott és erőteljes színek egyaránt jó kiegészítői lehetnek.

A visszafogottabb árnyalatú növények közül válasszunk mellé halványsárga ’Chandelier’ csillagfürtöt és ’Fragrant Bouquet’ árnyékliliomot.

Míg az erősebb színvariációk közül a sötét lila ’Black Knight’ nyári orgonát, a sötét kék-fehér ’West Country Jupiter’ csillagfürtöt, továbbá a szintén lila virágú ’Summer Magic’ macskamentát.

Társításra javasolt növényfajták:

Lupinus 'Chandelier' – Csillagfürt
Hosta 'Fragrant Bouquet' – Árnyékliliom
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Lupinus 'West Country Jupiter' – Csillagfürt
Nepeta grandiflora 'Summer Magic' - Macskamenta

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!