Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Levana' – Fehér, bugás hortenzia

Ár:
14.490 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 80 cm magas törzsre oltva
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Levana' – Fehér, bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,5-2 métert. Kompakt növekedésű fajta, széles bokrot nevel.

Virág: A virágok aprók, fehérek, de később, a nyílás során halvány rózsaszínűek és középnagy (15-20 cm), kúp alakú bugavirágzatba tömörülnek, amelyek viszont sűrűn nyílnak a növényen.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Levana’ egy fehér, majd később halvány rózsaszín virágszínű bugás hortenzia fajta. Bátran egymás mellé ültetheti a ’Fraise Melba’ fajtával, amely szintén rózsaszín virágszínre vált a nyílás során, de sokkal mélyebb, sokkal erőteljesebb rózsaszínje miatt méltó társa lehet a ’Levana’ halványabb színének.

Ültessen eléjük pettyegetett gyűszűvirágot (’Snow Thimble’), amely krém fehér színével, szálkás egyenességével remekül ellensúlyozza a hortenziák laza báját.

Kiválóan illik hozzájuk a turbántök ’Pink Bouquet’ fajtája, amely nevéhez híven egy rózsaszín virágcsokrot ad a társításnak. Az ágyás szegélyére ültessünk színes lomblevelű árnyékliliomokat. Ajánlom a ’Francee’ és a ’Kiwi Full Monty’ fajtákat.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Fraise Melba' – Bugás hortenzia
Digitalis purpurea 'Snow Thimble' - Pettyegetett gyűszűvirág
Tiarella laciniata 'Pink Bouquet' – Turbántök
Hosta 'Francee' – Árnyékliliom
Hosta 'Kiwi Full Monty' - Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 1,8-2 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!