Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Bobo'® – Fehér bugás hortenzia

Ár:
6.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea paniculata 'Bobo'® – Fehér bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,2 métert, de általában 1 méteres magasságot ér el. Kompakt növekedésű.

Virág: A virágok aprók, fehér színűek, melyek később rózsaszín árnyalatúak lesznek, és nagy méretű, kúp alakú bugavirágzatba tömörülnek. A virágzat általában meddő virágokat egyaránt tartalmaz. A meddő virágok nagy méretűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Bobo’ hortenzia egy 100-120 cm magasra megnövő, fehér virágszínű bugás hortenzia fajta. Fehér színe miatt remekül elhelyezhető társításokban.

Képezzen egy nagyobb cserjefoltot a rózsaszín 'Magical Flame' vagy a szintén rózsaszín 'Magical Sweet Summer' fajtával, így a ’Bobo’ fehéren, és a virágzás későbbi ideje alatt rózsaszínben is remekül fog díszleni.

A cserjecsoport elé ültessen pettyegetett fehér színű gyűszűvirágot ('Alba'), amely remekül kiemeli a ’Bobo’ fajtát.

Ültessen még csillagfürtöt is, a piros szín markánssá teszi a társítást (The Pages). Az ágyás elülső részére ültessen szegélyként tűzesőt. Ajánlom a ’Ginger Ale’ fajtát, ami világosabb színével feldobja, egyben kiemeli a bugás hortenziák pompáját.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Magical Flame'® – Rózsaszín bugás hortenzia
Hydrangea paniculata 'Magical Sweet Summer' – Bugás hortenzia
Digitalis purpurea 'Alba' - Pettyegetett fehér gyűszűvirág
Lupinus 'The Pages' – Csillagfürt (piros)
Heuchera 'Ginger Ale®' - Tűzeső

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,2 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom