Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea macrophylla 'Wudu Ball' – Kerti hortenzia

Ár:
3.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa makrofilla)

Szállítási méret: évszaktól függően 10-50 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
3.790 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea macrophylla 'Wudu Ball' – Kerti hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,2 métert. Levelei sötétzöldek, oválisak. A bokor alakja kompakt, kerek.

Virág: A virágok félgömb alakúak, nagy méretűek (20-22 cm). A virágzatban meddő virágok foglalnak helyet. A virágok krém fehérek, halványsárga árnyalattal az épp nyíló virágok esetében.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Wudu Ball’ egy 1-1,2 méter magasra megnövő, kompakt habitusú kerti hortenzia fajta, melynek virágzati színe fehér, krém fehér. Érdemes a 'Wudu Ball’ tiszta színeit egy színes fajtával társítani, amellyel megjelenésében és habitusában hasonló. Ajánlom a 'Gertrud Glahn' rózsaszín virágú fajtát.

A hortenziák előtt csodás helye lehet a tenyeres tópartifűnek, amely a maga szerénységében csak még inkább felhívja a figyelmet a hortenziák pompájára. A tenyeres tópartifű mellé ültessen bíborlevelű bugatölcsért (’Husker Red’), amely harmonizál a 'Gertrud Glahn'  rózsaszínjével.

A magasabb évelők elé ültessen turbántököt ('Pink Bouquet') és tűzeső fajtákat. A ’Berry Smoothie’ és a ’Can Can’ varázslatos színei még inkább képesek megteremteni kertjében a vidéki hangulatot, amelyet a ’Wudu Ball’ is nagyszerűen képvisel.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn' – Kerti hortenzia
Rodgersia pinnata - Tenyeres tópartifű
Penstemon digitalis 'Husker Red' - Bíborlevelű bugatölcsér
Tiarella laciniata 'Pink Bouquet' – Turbántök
Heuchera 'Berry Smoothie' – Tűzeső
Heuchera 'Can Can' - Tűzeső

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2 m
Kifejlett szélesség: 1,2 m
Ültetési tőtáv: 1,2 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!