Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hydrangea macrophylla 'Deutschland' – Kerti hortenzia

5.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa mákrofilla)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Nagyanyáink gyönyörű, szívós, ellenálló hortenziája.

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
5.990 Ft
20 - 40 cm
Menny.:
12.690 Ft
80 - 100 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea macrophylla 'Deutschland' – Kerti hortenzia főbb jellemzői:


A Hydrangea macrophylla 'Deutschland', bokros habitusú, erőteljes növekedésű, lombhullató cserje, német neve:  Bauernhortensie, vagyis "paraszt" hortenzia. Igen régi fajta, 1921-ben D. Baardse nemsítette Hollandiában. Valószínű, hogy ez a fajta nagyanyáink jól bevált, megbízható hortenziája volt, mely ma "paraszthortenzia" néven fut a köztudatban.
Régi, erőteljes fajta, amely minden irányban körülbelül 1-2 méteres, gyönyörű bokrot alkot, erős szárral. Semleges talajban nagy, lapított gömb alakú virágzata  gyönyörű élénkrózsaszín , amely az elnyílást követően, ősszel mélyvörösre változik . Savanyúbb talajban a virágok színe mályvakékes színű lesz. Egész nyáron megújulnak virágai a fényes, mélyzöld lombozat hátterében. Ősszel a lomb gyönyörű, kárminvöröses színűre vált. Ez a fajta szívós  és könnyen termeszthető.
Tavasz erős fagyok károsíthatják a rügyeit, ezért védett helyre érdemes ültetni, vagy takarni a fagyos áprilisi éjszakákon.

Félárnyékot kedvel, legjobb ha a kora reggeli vagy esti órákban kap 2-4 órás napfényt, mely lehet szűrt is.  Előnyben részesíti a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag és savanyú talajt. 
Rendszeres öntözést kíván, a meleg időszakban erre fokozottan figyeljünk.

A 'Deutschland' hortenzia kiválóan alkalmas csoportos ültetésre, szegélyekhez, alacsony sövényként, de szoliternek ültetve is csodás. Látványos virágai miatt gyakran használják kiemelkedő elemként a kertben. 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1-2 méter
Kifejlett szélessége: 1-2 méter
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes