Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea arborescens 'Pink Pin Cushion' – Cserjés hortenzia

Ár:
4.690 Ft

(ejtsd: hidrangéa árboreszkenz)

Szállítási méret: 30-40 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-08-25

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea arborescens 'Pink Pin Cushion' – Cserjés hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1-1,2 métert. Levelei középzöldek, oválisak. A virágzati szárak rendkívül erősek, hogy megtarthassák a hatalmas virágzatokat.

Virág: A virágok tányér alakúak, és közepes méretűek (akár 10-15 cm átmérőjűek is lehetnek). A virágzat kellemes, halvány rózsaszín, termő virágokból áll, amelynek porzói kiemelkednek a szirmok közül.  Viszonylag korai virágzású.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Pink Pin Cushion’ egy halvány, fehér-rózsaszín virágszínű, cserjés hortenzia fajta. Nevét (‘rózsaszín tűpárna’) a szirmok felé magasodó porzószálairól kapta, ami igazán egyedivé teszi a fajtát. Viszonylag alacsony (1-1,2 m), ezért érdemes mellé hasonló termetű, ám kissé másabb színvilágú hortenziát választani a társításban.

Erre a célra kitűnő a ’Lime Rickey’ cserjés hortenzia, amely sárgás-fehéres színeivel pompás összhangot teremt a ’Pink Pin Cushion’-nel. A hortenziák elé ültessen tenyeres tópartifüvet, amely szerény színeivel még inkább kiemeli a hortenziák pompáját.

A középső vagy elülső részen kapjon helyet a ’Firecracker’ lizinka, amely markáns megjelenésével igazán tekintélyt parancsoló választás. Az ágyás elülső részén jól mutat a lilés rózsaszín foltos árvacsalán (’Beacon Silver’). Az ágyást zárjuk le pénzlevelű lizinkával (’Aurea’).

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' – Cserjés hortenzia
Rodgersia pinnata - Tenyeres tópartifű
Lysimachia ciliata 'Firecracker' – Lizinka
Lamium maculatum 'Beacon Silver' - Foltos árvacsalán (lilás rózsaszín)
Lysimachia nummularia 'Aurea' - Pénzlevelű lizinka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,2 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1 m
Virágzási idő: Június- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!