Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hosta ventricosa – Tojásdadlevelű árnyékliliom

4.990 Ft

(ejtsd: hoszta ventrikóza)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 2-3 tövet ültessen négyzetméterenként.


Sűrű, sötétzöld lombjával és ibolyaszín virágaival megszépíti a kert árnyékos területeit.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hosta ventricosa – Tojásdadlevelű árnyékliliom főbb jellemzői:


A Hosta 'Ventricosa' Kínából és Koreából származik. A 18. század óta ismert, 1790 körül került Európába.
Jellegzetes tulajdonsága a nagy, szív alakú levelei, amelyek sötétzöld színűek és gyakran fényes felületűek. Ez a fajta dús, bokros növekedést mutat, és a levelek szépen terülnek szét, ami egyedülálló textúrát és formát kölcsönöz a növénynek. A virágok lilák vagy ibolyaszínűek, csengő alakúak, és hosszú, magasra emelkedő szárakon helyezkednek el, ami még látványosabbá teszi a növényt. virágzási ideje, nyár közepe. Kifejlett méreteit 2-5 év alatt érheti el.

Árnyéktűrő növény, amely a legjobban részleges vagy teljes árnyékban fejlődik. Kimondottan kedveli a szűrt kora reggeli vagy késő délutáni napot. A túl sok közvetlen napfény károsíthatja a leveleit. A talaj tekintetében előnyben részesíti a jó vízelvezetésű, közepesen nedves, tápanyagban gazdag talajt.

A Hosta ventricosa kiválóan alkalmas árnyékos kertekben, ágyásokban, szegélyek, ösvények mentén, vagy akár edényben történő ültetésre is. Gyakran használják talajtakaróként vagy textúrát és színt adó elemként az árnyékos területeken. 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 50-75 cm
Kifejlett szélessége: 50-100cm
Fényigénye: Alacsony
Vízigénye: Közepes