Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hosta x fortuneii 'Revolution' – Árnyékliliom

4.690 Ft

(ejtsd: hoszta fórtuneji)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 3-4 tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű, krémszín foltos, dús növésű bokra, szinte világít a kert árnyasabb részein.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hosta x fortuneii 'Revolution' – Árnyékliliom főbb jellemzői:


A Hosta x fortuneii 'Revolution' különleges és dekoratív évelő növény, amely a Hosta nemzetség egyik népszerű fajtája. A levelek sötétzöld alapon fehér vagy krémszínű sávokkal, foltokkal rendelkeznek, ami lenyűgöző kontrasztot teremt. A levelek vastagok és gyakran hullámos szélűek.
Általában eléri a 40-50 cm körüli magasságot és 50-65 cm körüli szélességet.
Virágai a nyár közepén jelennek meg. A virágok általában lila vagy ibolyaszínűek, és magasra emelkedő szárakon helyezkednek el. 

A legjobban részleges vagy teljes árnyékban fejlődik. A túl sok közvetlen napfény károsíthatja a leveleit. A talaj tekintetében előnyben részesíti a jó vízelvezetésű, közepesen nedves, tápanyagban gazdag talajt.

A 'Revolution' kiválóan alkalmas árnyékos kertekben, ágyásokban, szegélyek mentén, vagy akár edényben történő ültetésre. Különösen jól mutat más árnyéktűrő növények, mint például a páfrányok és alacsonyabb cserjék társaságában. Kontrasztot és textúrát ad a kert árnyasabb részeinek.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-50 cm
Kifejlett szélessége: 50-65 cm
Fényigénye: Alacsony
Vízigénye: Közepes