Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Hogyan kell szakszerűen elültetni a Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsát?

Megyeri Szabolcs
2015-03-09 17:14:23

A megrendelt rózsa későbbi szépségét és dekorációs értékét leghangsúlyosabban a szakszerű ültetés határozza meg! A rózsa ültetése előtt érdemes számba venni a fontosabb körülményeket (szélvédettség, talajminőség, napfényesség), és ezek alapján kijelölni a megfelelő ültetési helyet. A rózsa megrendelése után azonnal nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíteni tudja! Amennyiben Ön a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy varázslatos szépségű rózsabokrokat neveljen!

  • A rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák ültetése javasolt a szabadgyökerű helyett.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá sose ültesse rózsáját!
  • A Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsa talajigénye átlagos, leginkább az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja ettől eltérő, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsa ültetési tőtávolsága 40-50 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 5-6 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.
  • Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát az ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Jelroganor sárga-piros ágyás rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű talajra van szükség, ez a földkeverék pedig kifejezetten ideális közeg a Rosa Jelroganor ágyás rózsa ültetéséhez. A hosszan lebomló műtrágyáknak köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát segíti.

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa