Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hippeastrum 'Samba' – Amarillisz

4.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db /tasak
A hagyma körmérete: 26/28 cm
Virágszín: -

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hippeastrum 'Samba' – Amarillisz főbb jellemző

 

Jellemzői: A Hippeastrum nemzetségbe tartozó amarilliszek közös tulajdonsága, hogy nagyméretű, tölcsér alakú virágot nevelnek, melyek lehetnek teltek, félteltek vagy egyszerűek. Egy száron 1-6 virág is fejlődhet. Megfelelő gondozás mellett hosszú életű növények, melyek a komorabb időszakokban díszítik feltűnő virágaikkal otthonunkat.

A ’Samba’ fajta egy féltelt virágú amarillisz. A hagymából jellemzően 2-3 virágszár fejlődik, melyek magassága 50-60 cm. Egy virágszáron 4-6 virágfej fejlődik. Az ültetés után 6-8 héttel hozza virágait. 2-3 hétig virágzik. A virágok piros alapszínűek, a szirmok szegélye pedig fehér.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás és hajtatás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott virágföld majd az elhelyezés. Jó tápanyagellátottságú földkeveréket válasszunk, így biztosan elég tápanyaghoz jut és virágozni fog a növényünk.

A hajtatásra alkalmas hagyma ideális átmérője 10-12 cm. Válasszunk a hagyma átmérőjéhez kétszer akkora cserepet, melyet töltsünk fel földdel és a hagymát úgy helyezzük a bele, hogy a felső harmada kilátsszon, és ügyeljünk arra, hogy stabil legyen. Ültetés után öntözzük be. A hajtatás ezután következik.

Az ültetés után a cserepet tegyük meleg helyre (20-25°C), itt még nem fontos, hogy világos helyre kerüljön a hagyma. Ritkán, kis adagokkal öntözzük. Az első hajtások 2-3 hét múlva jelennek meg. Innen már több odafigyelést igényel a növény, ugyanis le kell takarnunk, melyhez válasszunk 30-40 cm magas papírzacskót vagy készítsünk papírkúpot, nem fényáteresztő papírból.

Ez azért szükséges, hogy hosszú virágszárat neveljen. Ebben a letakart időszakban öntözzük rendszeresen. Amikor a szár másfél arasznyi, akkor vegyük le a takarást és egy huzatmentes, világos, nem túl meleg (18-20°C) helyre tegyük a cserepet. Ekkor már elég hosszú lesz a virágszár és hamarosan megjelennek a bimbók is.

A virágzás az ültetéstől számítva kb. a 8. héten várható. Hűvös helyen tovább virágzik. A virágzás után öntözzük a növényt és gondozzuk tovább. Nyáron akár ki is ültethetjük szabadföldbe, majd ősszel felszedve (mivel nem fagytűrő) ismét megkezdhetjük a hajtatását.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-60 cm
Ültetési tőtáv: -
Ültetési mélység: A hagyma felső harmada látszódjon ki a földből!
Virágzási idő: Október végétől – Márciusig szakaszosan
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: hajtatás, téli dísz, cserepes növény

 

Védett tartalom