Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hibiscus syriacus 'French Cabaret Purple' ® – Mályvacserje

6.890 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: hibiszkusz szíriákusz)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
6.890 Ft
60 - 80 cm
Menny.:
13.390 Ft
80 - 100 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Hibiscus syriacus 'French Cabaret Purple' ® – Mályvacserje főbb jellemző

 

Habitus: Felfelé törekvő ágrendszerű, lassú növekedésű, nagyobb termetű lombhullató bokor, vagy kisebb termetű fácska, melynek kifejlett magassága 1,5-2,8 méter között alakul. Levelei zöld színűek, kérge szürkésbarna színű.

Növekedése zömök. Levelei tenyérszerűek, durván fogazottak, általában háromkaréjosok, színük középzöld. Erős növekedésű, ellenálló cserje.

Virág: Virágai teltek, a szirmok fodrosak. A virág színe halvány lilás-rózsaszín. A virágzás előrehaladtával a virágszín egyre halványodik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Az üdébb, nedvesebb talajokon is jól fejlődik, a pangó vizet is tolerálja.

Fényigény: Nagy fényigényű növény Napos, meleg helyet kíván, árnyékos fekvésben kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a száraz időszakokat gond nélkül átvészeli, viszont hosszan tartó szárazság esetén a virágbimbókat ledobja.

Gondozás: Hosszan tartó szárazság esetén öntözzük, hogy ne veszítsünk a virágtömegből. Sövényként alkalmazva a vegetációs időszak alatt, a júliusi virágzást megelőzően metsszük meg.

A levéltetvek gyakran megjelennek a mályvacserjéken, így ellenőrizzük rendszeresen növényünket, hogy időben tudjunk lépni ellenük. A telt virágú fajták a szélsőségeket nehezen viselik, a szimpla virágúak ellenállóbbak. A talaj, valamint a növényt érő stresszhatások befolyásolhatják esetenként a virágszínt.

Társítás és elhelyezés a kertben: A mályvacserjék lassú növekedésű, impozáns megjelenésű, virágzó díszcserjék, melyek júliustól szeptemberig szinte folyamatosan virágoznak. Kertben való elhelyezésük során használhatjuk őket szoliterként, nyírott- és nyíratlan sövényként, de fácskává nevelve virágágyak központi eleme is lehet.

A 'French Cabaret Purple' fajta jó választás a világosabb virágszínű mályvacserjék mellé, így például a teltvirágú, halvány rózsaszín ’Lady Stanley’ vagy az egyszerű virágú, fehér alapszínű, vörös torkú ’Red Heart’ fajták mellé is.

A hosszan tartó nyári virágzását kiemelhetjük a vele együtt nyíló nyáriorgonákkal, melyek közül a ’White Profusion’ fehér, valamint a csüngő virágzatú, halvány lila ’Wisteria Lane’ fajtákkal kombinálva még inkább kiemelhetjük a lila virágok színét.

A virágzó cserjék mellett levelükkel díszítő cserjéket is elhelyezhetünk az összeállításunkban, így például a ’Golden Rocket’ aranylombú, valamint a ’Summer Chocolate’ bordós-barna lombú japán borbolyákat, melyek nemcsak színt, de formai változatosságot is csempésznek a társításunkba.

Társításra javasolt növényfajták:

Berberis thunbergii 'Golden Rocket'® – Oszlopos, sárgászöld levelű borbolya
Berberis thunbergii 'Summer Chocolate' – Japán borbolya
Buddleia davidii 'White Profusion' - Fehér nyáriorgona
Buddleia davidii 'Wisteria Lane' – Nyáriorgona
Hibiscus syriacus 'Lady Stanley' - Halvány rózsaszín mályvacserje
Hibiscus syriacus 'Red Heart' - Fehér virágú vörös torkú mályvacserje

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2,8 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, sövény

 

Védett tartalom