Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hibiscus 'Old Yella' – Óriás hibiszkusz, mocsári mályva

7.990 Ft

(ejtsd: hibiszkusz)

Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Hatalmas krémfehér virágai és hosszú virágzási ideje miatt, méltán népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hibiscus 'Old Yella' – Óriás hibiszkusz, mocsári mályva főbb jellemzői:


 Az 'Old Yella' fajtát a Fleming testvérek és Gretchen Zwetzig nemesítették az Egyesült Államokból, Nebraskából, csak a hibiscus moscheutus ősei vannak, mégis kiváló szívóssággal büszkélkedhet.
Nagyméretű bokorrá fejlődő, üreges szárú, húsos gyökerű, lombhullató cserje. Magassága 0,8-1,3 méter, szélessége 0,6-1 méter.
A levelek sekély karéjosak, középzöldek.
Krémfehér, piros szemű virágai hatalmasak, 23-25 ​​cm átmérőjűek, nyár közepétől a kora ősz utolsó napsütéses és meleg napjáig folyamatosan jelennek meg.

Napos helyet, Jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajt kedvel. Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól. Érdemes mulcsozni a tövét.
Téli védelmet igényel, így tövét takarni kell. Tavasszal a fagyok elmúltával a talajtól 10-15 cm magasságban metsszük vissza.

Az 'Old Yella', alkalmas szoliter növénynek, sövényként, patakok, tavak mentén is jól mutat. Ágyások hátsó területein is jól mutat, dézsába is ültethető. Nagyon jól tűri a városi szennyezést, és még a belvárosi környezetben is jól érzi magát.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 80-130 cm
Kifejlett szélessége: 60-100 cm
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes 
Fényigény: Magas