Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Heuchera 'Black Taffeta' – Tűzeső

3.990 Ft

(ejtsd: heuhéra)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Álomszép, szinte fekete  fajta, könnyed, krémfehér virágzattal.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Heuchera 'Black Taffeta' – Tűzeső főbb jellemzői:


A Heuchera 'Black Taffeta', Bokros habitusú, félörökzöld évelő. Magassága 25-30 cm, szélessége 30-60 cm. Karéjos, erősen fodros, selymesen fényes levelei sötétek, sötétlilák, majdnem feketék. 
Krémfehér színű, kis harang formájú virágait bordó árnyalatú, karcsú száron hozza, a virágok laza bugába tömörülnek. Virágzási ideje: június-augusztus.

Részben árnyékos helyet igényel. Napra is telepíthető, de több vizet kíván, levelei a tűző napon megéghetnek, bár a sötét lombú fajták kissé jobban bírják a napsütést. Jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag, üde talaj ideális a számára, talaját óvjuk a kiszáradástól. A pangó vizet nem kedveli. Érdemes mulcsozni.

A Heuchera 'Black Taffeta' kitűnő választás árnyékos kertekbe, árnyékliliomok és más árnyéktűrő növények társaságába. Alkalmas sziklakertekbe, évelőágyások szegélyének kiemelésére vagy konténerekben való nevelésre is. Színt és textúrát visz az árnyékos kertekbe. Sötét lombjával szép kontraszt alakítható, világosabb levelű évelők között.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-30 cm
Kifejlett szélessége 30-60 cm
Virágzási idő: Június-augusztus
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű