Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hemerocallis middendorfii – Sásliliom

4.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: hemerokállisz middendórfí)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Bájos, meleg sárga virágaival díszíti a környezetét ez a hálás évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hemerocallis middendorfii – Sásliliom főbb jellemzői:


A Hemerocallis middendorfii kisebb méretű, sárga virágokkal rendelkezik, amelyek élénk és meleg árnyalatúak. A virágok jellemzően egyszerűek, enyhén illatosak.
Bokra 45-70cm magas, 30-50 cm széles, dús, tömötten növő.
Ázsiában ízletes, aranysárga virágai miatt termesztik. Erőteljes, egyenes szárral nő. Nemcsak rendkívül dekoratív, de kiváló évelő zöldség is.
Ropogós, még zárt virágaik betakaríthatók és fogyaszthatók nyersen főzelékként vagy pirítva. A frissen kinyílt virágok jól mutatnak salátában vagy desszertben is. 
Virágzási ideje június-július.

A legjobban teljes napfényben vagy enyhe árnyékban fejlődik. Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobban a jó vízelvezetésű, közepesen nedves, tápanyagban gazdag talajt kedveli.

A Hemerocallis middendorfii kiválóan alkalmas kisebb ágyásokban, szegélyként, vagy csoportos ültetésben. Méretéből adódóan jól illeszkedik a kisebb kertekbe is. Egyszerű virágai nagyon jól mutatnak természetközeli kertekben. A beporzó rovarok körében népszerű.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 45-70 cm
Kifejlett szélessége: 30-50 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes