Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hedera helix 'Hibernica' - Ír borostyán

Ár:
3.490 Ft

(ejtsd: hedera héliksz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-120 cm magas
Kiszerelés: 0,5-2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 40-60 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 17-25 db növényt kell elültetnie, 40-60 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az ír borostyán sokkal szebb, mint az alapfaj, tehát ajánlom Önnek, hogy inkább ezt a fajtáját válassza,- különösen, ha igen gyors növekedésű, sötétzöld levelű borostyánt szeretne kertjébe telepíteni. Kiváló örökzöld kúszócserje, ha Ön romos, régi házfalat szeretne eltakarni, esetleg kerítést befuttatni, vagy talajtakarónak szeretne egy gyors és látványos sikert biztosító növényt.

Ez az örökzöld, fényes sötétzöld levelű kúszócserje léggyökereivel kapaszkodik. 10-15 méter magasra is felkúszik, és igen gyors növekedésű.

Külön érdekessége, hogy egy növényegyeden kétféle alakú levél fordul elő. Ezt a jelenséget heterophylliának nevezzük. Az alsó, nem termő hajtásokon lévő levelei karéjosak, a fentebbi, termő hajtások viszont tojásdad alakú, osztatlan leveleket hoznak.

Ősszel nyílnak apró, sárga virágai, melyek végálló ernyős virágzatba tömörülnek. Ezeket a virágzatokat nagyon kedvelik a méhek, igazi méhlegelő.

Húsos, gömb alakú, lila csontártermései tavaszra érnek be, ekkorra elnyerik végleges, feketéskék színüket. A termések, és az egész növény is mérgező. A talajra hullva magjai is nagyszerűen csíráznak. Igen szapora növény a borostyán.

Nagyobb talajfelületek takarására is kiválóan alkalmas.

Arra mindenképp ügyeljen, hogy az évek során borostyánját metszéssel alakítsa, hogy nehogy oda is terjedjen, ahová Ön már más növényt tervezett kertjébe. Fordítson gondot arra, hogy ne engedje túlzottan elburjánozni ír borostyánját. Erre a rendszeres metszés ad megoldást.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!