Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hedera helix 'Arborescens' – Erdei borostyán

Ár:
1.690 Ft

(ejtsd: hedera héliksz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Ha Ön romos, elrejteni való, ódon házfalat szeretne eltakarni, esetleg kerítést befuttatni, vagy talajtakarónak szeretne egy gondozást alig igénylő, gyors és látványos sikert biztosító növényt, akkor remekül választ az erdei borostyán telepítésével.

Ez az örökzöld, fényes sötétzöld levelű kúszócserje léggyökereivel kapaszkodik. 10-15 méterre is felkúszik, és igen gyors növekedésű.

Külön érdekessége, hogy egy növényegyeden kétféle alakú levél fordul elő. Ezt a jelenséget heterophylliának nevezzük. Az alsó, nem termő hajtásokon lévő levelei karéjosak, a fentebbi, termő hajtások viszont tojásdad, osztatlan leveleket hoznak.

Ősszel hozza apró, sárga virágait, melyek végálló ernyős virágzatba tömörülnek. Ezek a virágzatok kimondott rovarcsalogatók, a méhek "Paradicsoma". Virágzáskor tömegesen keresik fel a borostyánvirágokat.

Húsos, gömb alakú, lila csontártermései tavaszra érnek be, ekkorra elnyerik végleges, feketéskék színüket. A talajra hullva magjai is nagyszerűen csíráznak. Igen szapora növény a borostyán.

Nagyobb talajfelületek takarására is kiválóan alkalmas. Arra mindenképp ügyeljen, hogy az évek során erdei borostyánját rendszeres metszéssel alakítsa, hogy nehogy oda is terjedjen, ahová Ön már más növényt tervezett kertjébe.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő