Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hedera helix 'Arborescens' – Erdei borostyán

Ár:
1.690 Ft

(ejtsd: hedera héliksz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Ha Ön egy borostyán különlegességet szeretne, egy gondozást alig igénylő, látványos sikert biztosító növényt, akkor remekül választ az erdei borostyán 'Arborescens' telepítésével.

Az 'Arborescens' fajta a borostyán időskori, termős alakja. Ez az örökzöld, fényes sötétzöld levelű cserje, mely 1-1,5 méter magas, felálló ágú, terebélyes bokorrá fejlődik, lassú növekedéssel.

Amennyiben napos helyre telepítette ősszel megjelennek apró, sárga virágai, melyek végálló ernyős virágzatba tömörülnek. Ezek a virágzatok kimondott rovarcsalogatók, a méhek "Paradicsoma". Virágzáskor tömegesen keresik fel a borostyánvirágokat.

Húsos, gömb alakú, lila csontártermései tavaszra érnek be, ekkorra elnyerik végleges, feketéskék színüket. A talajra hullva magjai is nagyszerűen csíráznak. Igen szapora növény a borostyán.

Nagyobb talajfelületek takarására is kiválóan alkalmas, azonban dézsába is ültethető. Arra mindenképp ügyeljen, hogy az évek során erdei borostyánját rendszeres metszéssel alakítsa, hogy nehogy oda is terjedjen, ahová Ön már más növényt tervezett kertjébe.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!