Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Supersteak' F1 - Óriás paradicsom

Ár:
1.890 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Supersteak' F1 - Óriás paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Supersteak’ fajta hasonlóan a ’Gigantomo’ fajtához az óriás termésű paradicsomok közé tartozik. Jellemzője, hogy folytonos növekedésű fajta, így erős támrendszert igényel. A termések lapított gömb alakúak, súlyú 0,5-0,6 kg között is lehet. Jellemzőjük még, hogy vastag héjúak és húsúak, kevésbé lédúsak.

Emiatt a tulajdonsága miatt nevezik szendvics paradicsomnak, mivel nem áztatja el az ételt és akár egy szelet kenyeret is be tud fedni egy szelet. E mellett a kiváló paradicsomíz miatt jó választás szósz-és aszalvány készítésre is.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

Ha extrém nagy termést kívánunk nevelni akkor tövenként 3-4 paradicsomot hagyjunk meg, ha csak nagy méretű termés a cél akkor 6-8 db termés tövenként az ideális. A ’Supersteak’ fajtánál fontos az erős támrendszer kialakítása, így elkerülhető, hogy a növény szára elfeküdjön és a termések egyenetlenül érjenek be.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Ajánlott sortáv: 1 m
Ajánlott tőtáv: 60-80 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július közepe-vége
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Folytonos növekedésű, magas fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja: Nagy méretű, lapított gömb alakú, fényes piros színű.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!