Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Sungold' - Narancssárga koktélparadicsom

Ár:
1.890 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Sungold' - Narancssárga koktélparadicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Sungold’ paradicsom egy folyton termő, korán termőre forduló koktélparadicsom. Szabadföldben és konténerben egyaránt nevelhető. A termések fürtöt alkotnak, egy fürtbe 8-12 bogyó tömörül. A bogyók héja vékony, teljes érésben narancssárga színű, a hús vastag, szintén sárga színű.

Az ízanyagait tekintve egy édes, enyhén savas összhatású, kellemes ízű fajta, mely felhasználását tekintve friss fogyasztásra első rendű.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A ’Sungold’ folyamatosan növő fajta, így szabadföldi és konténeres termesztés esetén is megfelelő támrendszert kell biztosítani a számára. Cserépben nevelt növények esetében a virágzáskor, valamint a fejlődő termések megjelenésekor célszerű tápoldatozni a növényt.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,8 m
Ajánlott sortáv: 1 m
Ajánlott tőtáv: 60-80 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július közepétől
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Folytonos növekedésű, magas fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Nagy méretű, rekeszes, belül üreges, piros alapszínű, sárgán csíkozott paradicsom.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!