Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Primagold / Primabell Yellow' - Koktélparadicsom, sárga

Ár:
1.290 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Primagold / Primabell Yellow' - Koktélparadicsom, sárga főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Primagold’ vagy ’Primabell Yellow’ koktélparadicsom kompakt méretével, determinált növekedésével és nagy terméshozamával kezdő kertészek számára is jó választás. Méretéből adódóan elsősorban konténeres nevelésre ajánlom, mivel kifejlett mérete nem haladja meg a fél métert, de jellemzően 30-40 cm között alakul.

A termések fürtöt alkotnak. A bogyó színe napsárga, héja vékony, a hús is sárga színű. Teljes érésben édes ízű, friss felhasználásra használható.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A ’Primagold’ méretéből adódóan, a ’Primabell’ fajtához hasonlóan elsősorban konténeres termesztésre használható fel. A megfelelő földkeverék mellett is a virágzás kezdetekor, valamint az első bogyók megjelenésekor a plusz tápoldatozást meghálálja.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-50 cm
Ajánlott sortáv: 50 cm
Ajánlott tőtáv: 30-40 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július közepétől
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Determinált, alacsony fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Kis méretű, gömb alakú bogyói aranysárga színűek.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!